Nvlddmkm.sys hatası

İşletim sistemi
Windows 10

ibrahimtznk90

Megapat
Daha fazla  
RAM
Adata XPG 8GB 3200MHz DDR4 Single Kit Ram AX4U32008G16A-SR30
Ekran kartı
ASUS DUAL GeForce RTX 3060 Ti OC 8GB GDDR6X 256 Bi
Anakart
ASUS B450M DRAGON 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 m
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 MPK 3.5GHz 32MB Önbellek
Merhaba Battlefield serilerinde yaşadığım bir sorun var sürekli olarak oyuna girdikten yaklaşık 3 ila 5 dakika arasında oyunum bir anda hata vermeden kapanıyor. Olay görüntülemeden baktığım bu hatayı aldığımı gördüm defalarca DDU ile ekran kartının sürümünü silip tekrar kurulum yapmama rağmen hatalar devam etti. Bilgisayarım da her şey güncel durumda. Araştırmadığım bakmadığım yer kalmadı sadece bu seri oyunlarda oluyor bu sorun LoL Valorant tarzı oyunlarda bu sorunu yaşamıyorum.

Nvlddmkm kaynağındaki 153 olay kimliği'nin açıklaması bulunamıyor. Bu olayı başlatan bileşen yerel bilgisayarınızda yüklü değil veya yükleme bozulmuş. Bileşeni yerel bilgisayara yükleyebilir veya yüklüyse onarabilirsiniz.

Olay başka bir bilgisayardan başlatıldıysa, olayla birlikte görüntüleme bilgileri kaydedilmiş olmalıdır.

Olayla birlikte aşağıdaki bilgiler eklendi:

\Device\Video3
Error occurred on gpuıd: 900.

İleti kaynağı var ancak ileti, ileti tablosunda bulunamadı.

Dosya Ekleri

• resim_2024-08-05_132843813.png
    resim_2024-08-05_132843813.png
    130,1 KB · Görüntüleme: 52
Herhangi bir ekran kartı ile sistemi test etme şansın var mı?
Bir de mavi ekran alıyorsan yeni dosyaları yolla.

Mavi ekran hatası almıyorum direk kapanıyor oyunlar. Sadece hatalar olay görüntüleyicisinden görebiliyorum. Arkadaşın güç kaynağını takıp deneyeceğim. Servise gönderdiğimde ekran kartı ile 2 saat sorunsuz oyun oynadıklarını ilettiler bana.

Bazen onların dedikleri pek çıkmıyor. Olur PSU ile test et bakalım ne olacak.

Farklı PSU ile denedik gene kapandı oyunlar. Pazartesi hem anakart hem de ekran kartını deneyeceğiz. Ramleride tek tek denedik aynı sorun devam etti. Güç kaynağını da CPUID HWMonitor ile kontrol ettik stabil güç alıyor hem bende olanda hem de arkadaşın güç kaynağında. Son 2 parça kaldı bakalım. @claus

Farklı PSU ile denedik gene kapandı oyunlar.
Ben söylemiştim ama GPU'dan şüpelendiğimi.
Pazartesi hem anakart hem de ekran kartını deneyeceğiz. Ramleride tek tek denedik aynı sorun devam etti. Güç kaynağını da CPUID HWMonitor ile kontrol ettik stabil güç alıyor hem bende olanda hem de arkadaşın güç kaynağında. Son 2 parça kaldı bakalım. @claus
Önce anakartı ellemeden farklı bir ekran kartı ile dene.

Ben söylemiştim ama GPU'dan şüphelendiğimi.

Önce anakartı ellemeden farklı bir ekran kartı ile dene.

İlk başta farklı bir sistemde benim ekran kartını deneyeceğiz. Sonra benim sisteme farklı bir ekran kartı takıp deneyeceğiz. Son çare anakart değişip deneyeceğiz.@claus

Farklı sistemde ekran kartını taktık denedik bir sorun çıkarmadı anakartı değiştirdik ama götürdüğüm yerde sıkıntı çıkartmıyor eve getirdim PC'yi gene hata verdi delireceğim artık. Ne yapsak bir çözüme ulaşamıyorum. Daha hangi parçayı değiştirmem gerekiyor ya da nerede hata var?

@claus

Son düzenleme:
Eski sistemdeki ekran kartı neydi ? O sistemdeki ekran kartını söktükten sonra DDU ile eski ekran kartının sürücüsünü sildin mi ? Sonra kendininkini takıp güncel sürücüyü yükledin mi ? Sonrada 1-2 saat günlük kullanım 1-2 saat sağlam oyunlarda ve yüksek grafikte oyun oynayıp test ettin mi ?

Eski sistemdeki ekran kartı neydi? O sistemdeki ekran kartını söktükten sonra DDU ile eski ekran kartının sürücüsünü sildin mi? Sonra kendininkini takıp güncel sürücüyü yükledin mi? Sonra da 1-2 saat günlük kullanım 1-2 saat sağlam oyunlarda ve yüksek grafikte oyun oynayıp test ettin mi?

Dediğiniz her şeyi yaptık özellikle Battlefield serilerinde bu hata oluşuyor şu an tekrardan yeni anakart takıldı B550M-K format attım 0 kurulum ile tekrar oyunları yükleyip deneyeceğim.@claus

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı