"Nvlddmkm" ve "livekernelevent" hatası

M.Yzr

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI PRO Z690-A WiFi / i5-12600K / ASUS TUF Gaming RTX 4070 OC / Crucial Pro RAM 32 GB (2x16) / Crucial P3 Plus 1TB M.2 / Kingston NV2 500GB / Thermalright Frozen Prism 240 Black ARGB / LG Ultragear 27GR83Q-B 27 / DeepCool CH560 Mesh Digital Tempered Glass ARGB E-ATX.
Meslek
Avukat
Merhaba, donanım ile ilgili teknik desteğe ihtiyacım var dostlar, sanırım kasamdaki parçalardan biri bozuk.
Oyunlarda çökme sorunu yaşıyorum donanımsal olduğunu düşünüyorum.
Önce temiz bir kurulum yaptım, formatladım yani. Sonra iyice emin olmak için DDU kullandım sürücüyü sildim, sonra NVIDIA GeForce ile temiz kurulum şeklinde yükledim tekrar. 1 tane oyun indirdim test etmek için ve yine oyun oynarken 3 dakika sonra kapandı.
Format atmama rağmen, temizce kurulumları yapmama rağmen çözüm olmadı.
03:50 saatleri civarı oyuna girdim. Tam o saatlerde olay görüntüleyicisine yansıyan hataları SS aldım buraya bırakıyorum.
Ekran kartım mı sıkıntılı yoksa PSU mu? Veya ikisi de sıkıntılı olabilir.
problemli parçayı söylerseniz yarın kargoyla iadeye göndereceğim.

***(Memtest yaptım RAM'ler tertemiz, BIOS güncel, chıpset güncel)

(kırmızı ile işaretlediklerim oyun çöktükten sonra olay görüntüleyicisine düşenler 03:50 sonrası)

kernel.png

display.png

RAM frekansını düşürüp test ettim ve şimdilik çökme yaşamadım.
3600'den Basic 2133 değere çekince oyun çökmedi.
Ben RAM'lerimi neden tam performansta kullanamıyorum bilen var mı acaba?
Anakartım 4000 MHz üstü destekliyor.
Şimdi RAM'leri 3466(sanırım) MHz hızına çektim bakalım çökme yaşanacak mı?
Edit: 3466MHz'ye çekince de kapanmadı arkadaşlar. 3600 MHz denemiyorum şimdilik.
Önce sizlerin yorumlarını bekleyeceğim.

kernel.png

Başlığı görünce random atıyorsun sandım
Șaka bi' yana bunu düzeltmek için ilk önce çalıştıra Regedit yaz (Eskilerin yedeğini almadan bu işi yapma kesinlikle)
"HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftOle" yi aç ve oradan
DefaultAccessPermission,
DefaultLaunch, PermissionMachineAccessRestriction ve MachineLaunchRestriction'i sil.
Sildikten sonra bilgisayarı yeniden başlat.
Yukarıda belirtilen dört anahtarı kayıt defterinden silersen varsayılan izinler sistem için yazılır. Bu nedenle DCOM Server erişimi gerektiren bu uygulamalar sonunda bir sonucu olarak erişim elde edecektir, gerçi bilgisayara format bile atmışsın ama sen yine de bi' dene.

RAM hızlarını düşürünce, çökme sorunum düzeldi.
3600 MHz'de neden çöküyor bunu anlayamadım.

Kesin çözüm bu diyemem ama ben BIOS'tan RAM'lerin frekans hızını düşürdüm ve çözüldü.
Bende 2x8 3600 MHz RAM var. 3600 MHz'nin altında çalıştırınca sorunum çözüldü. Bir kademe düşürdüm hızı, sanırım şu an 3400 veya 3500 küsur bir hızda çalışıyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı