R5 3600 RTX 2060 sistem Nvlddmkm ve LiveKernelEvent hatası veriyor

429905

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ekran kartı
2060
Anakart
B450M II-K
İşlemci
R5 3600
Oyun oynarken tamamen rastgele bir şekilde bu hatalarla karşılaşıyorum ve ekran kartı kısa süreliğine çalışmayı durduruyor, ardından oyunu kapatıyor. Sık sık olmaya başladığı için çözüm aramaya başladım, eskiden bu kadar sıklığı yoktu ama uzun süredir bilgisayar üzerinde böyle bir problem var son günlerde arttı. Bazı yabancı forumlarda PSU kaynaklı olduğunu ya da ekran kartında fiziksel bir sorun olabileceğini okudum.

1719253151796.png

1719253165513.png

1719253192968.png

Son düzenleyen: Moderatör:
BİOS sıfırla ve son sürüme güncelle, ekran kartı sürücünü kaldır ve güncelle. Ekran kartının güç giriş kablolarını kontrol edin, kablolarda sorun olabilir, tam yerine oturmamış olabilir, kablolar arızalı olabilir. PSU arızası olabilir. Ekran kartı aşırı ısınıyor olabilir. Bir de anakarttaki USB yerlerine takılı olan aygıtları yer değiştirin.

Son düzenleme:
BIOS sıfırla ve son sürüme güncelle, ekran kartı sürücünü kaldır ve güncelle. Ekran kartının güç giriş kablolarını kontrol edin, kablolarda sorun olabilir, tam yerine oturmamış olabilir, kablolar arızalı olabilir. PSU arızası olabilir. Ekran kartı aşırı ısınıyor olabilir. Bir de anakarttaki USB yerlerine takılı olan aygıtları yer değiştirin.

BIOS'u yakın zamanda yeni sürüme güncellemiştim, sorunun kablolarda olabileceğini düşündüm çünkü kart kasaya biraz büyük geliyor temperli cam kabloya biraz baskı yapıp büküyor ama bazen böyle bir şeyle hiç karşılaşmıyorum mesela 1 ay boyunca hiç böyle bir sorun yokken şimdi olmaya başlıyor sonra aniden bir daha olmamaya başlıyor. Aslında bu yüzden sıkıntının sistemsel olabileceğini düşündüm ancak sıfır disk ile format attığımda bile aynı sorun oldu.

BIOS'u yakın zamanda yeni sürüme güncellemiştim, sorunun kablolarda olabileceğini düşündüm çünkü kart kasaya biraz büyük geliyor temperli cam kabloya biraz baskı yapıp büküyor ama bazen böyle bir şeyle hiç karşılaşmıyorum mesela 1 ay boyunca hiç böyle bir sorun yokken şimdi olmaya başlıyor sonra aniden bir daha olmamaya başlıyor. Aslında bu yüzden sıkıntının sistemsel olabileceğini düşündüm ancak sıfır disk ile format attığımda bile aynı sorun oldu.
O zaman ya kablolarda yada PSU’da.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı