NVMe M.2 SSD dönüştürücü ile nasıl kullanılır?

suhagurgen

Hectopat
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo Plus 250GB 3400/1500 MB/s NVMe M2
Anakart
MSI Z77A-G43
Kullanmış olduğum masaüstü bilgisayarıma NVMe M.2 SSD takmak istiyorum. Bununla ilgili olarak Akasa marka AK-PCCM2P-02 model soğutuculu bir dönüştürücü aldım ve ayrıca da Samsung 970 EVO Plus 250GB 3400/1500 MB/s NVMe M.2 SSD (MZ-V7S250BW) bir SSD aldım.

Bilgisayarım ve aldığım parçalarla ilgili resim ve teknik bilgileri de ekliyorum. Bunu kullanabilir miyim ve kullanabilmem için ne yapmam gerekir?

Anakart = MSI Z77A-G43
İşlemci= Intel(R) Core(TM) i5-3570 CPU @ 3.40GHz 3.40
RAM = DDR3 16 GB
Dönüştürücü = Akasa ak-pccm2p-02
NVMe M.2 SSD = Samsung 970 EVO Plus 250GB 3400/1500 MB/s NVMe M.2 SSD

001.JPG

001.JPG

Dosya Ekleri

• 004.JPG
    004.JPG
    15,8 KB · Görüntüleme: 61
  • 005.JPG
    005.JPG
    92,9 KB · Görüntüleme: 66
  • ak-pccm2p-02_g01.jpg
    ak-pccm2p-02_g01.jpg
    28,4 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleyen: Moderatör:
PCI_E1 ya da PCI_E3 slotlarına takabilirsin.

Fakat boot menüsünde göremezsin. Görmek için BIOS modlaman gerekir.

Örnek bir konu.

Ben de PCI-e X1 slotuna dönüştürücü takarak ekstra SSD kullanıyorum aldığın dönüştürücü PCI Express X4 X8 X16 slotlarıyla uyumlu tak çalıştır olarak kullanabilmen lazım ancak Windows kuracağım diyorsan o konuda bilgim yok.

PCI_E1 ya da PCI_E3 slotlarına takabilirsin.

Fakat boot menüsünde göremezsin. Görmek için BIOS modlaman gerekir.

Örnek bir konu.
Peki hocam Windows 10 yükleyebilir miyim?

Eğer boot desteği kazandırırsan istediğin işletim sistemini yükleyebilirsin.
Teşekkürler hocam.

Bir de eğer boot desteği yapmasam bu benim anakarta başka nasıl bir dönüştürücü ile NVMe M.2 SSD takarak Windows 10 yükleyebilirim ve ayrıca da bu boot desteği kazandırma olayı için anlattığınız durum benim bahsi geçen anakart içinde olabilir mi?

NVMe üzerinden boot etmek istiyor isen mecbur boot desteği kazandırman gerekir. Boot desteği PCI-e üzerinden boot etmene olanak sağlıyor.

NVMe diskini varsa USB dönüştürücü ile de boot edebilirsin ama o zaman ne anlamı kalıyor hızlı olmasının.

Rehberde kullanılan anakart ASUS, diğerinde Gigabyte. Muhtemelen olacaktır ama ben denemedim bilmiyorum yani.

@Ellie Williams

NVMe üzerinden boot etmek istiyor isen mecbur boot desteği kazandırman gerekir. Boot desteği PCI-e üzerinden boot etmene olanak sağlıyor.

NVMe diskini varsa USB dönüştürücü ile de boot edebilirsin ama o zaman ne anlamı kalıyor hızlı olmasının.

Rehberde kullanılan anakart ASUS, diğerinde Gigabyte. Muhtemelen olacaktır ama ben denemedim bilmiyorum yani.

@Ellie Williams
Peki hocam bu Windows 10 yükleyebilmek için görselini verdiğin Dark MSATA + M.2 NGFF to SATA Dönüştürücü Adaptör ile yapabilir miyim?

Dosya Ekleri

• dk-ac-mcombo-disgorsel01.jpg
    dk-ac-mcombo-disgorsel01.jpg
    107,8 KB · Görüntüleme: 37

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı