NVMe PCIe Gen3/SATA Notebook SSD Değişimi

EnesKlf

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, yeni aldığım şu an yolda olan notebook bilgisayarım için ekstra SSD alacağım. Fakat slotlardan biri PCI-e desteklerken diğeri SATA türünde. Bazı yerlerden baktığıma göre SATA SSD'ler en çok 550 MB/s bandını görebiliyormuş.

Aldığım notebook orijinal SSD'si PCI-e üzerinde geleceği için ben bunu SATA soketine aktarmak istesem yapabilir miyim? Yeni alacağım SSD'yi de PCI-e slotuna takmak istiyorum.

Mümkün olur mu yoksa SATA yerine ancak SATA destekli bir SSD mi takılabiliyor? Yeni SSD'yi iş ve edit programlarında kullanmak için hızlı olması gerekiyor.

Umarım anlatabilmişimdir .

Evet sata slotuna sadece sata destekli diskler takılıyor (M.2 Sata ise emin değilim) M.2 ile satanın girişleri çok farklı

PCI-E M.2 portuna çevrilebiliyor. Arkadaşımda Lattepanda Alpha modelli bir mini pc vardı. Buna biz m.2 ssd takacaktık ancak ekran kartından dolayı boşta sadece pci-e portu kalmıştı. Biz de bir dönüştürücü ile bunu hallettik. Yani uzun lafın kısası br dönştürücü ile bunu yapabiliyorsun

Laptop'ta boş pci yuvası oluyor muydu ya Ben bugüne kadar laptop'larda RAM ve HDD değişir diye biliyordum. pcie ilk kez duydum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…