Merhaba, benim bilgisayarım
RX 7600 8GB + Ryzen 5 5500 + 16 GB RAM donanımına sahip.
MSI B450M-A Pro Max anakartı kullanıyorum. Bilgisayarımda 500 GB SSD bulunuyordu. Gece bilgisayarı oynayıp kapattım, ancak sabah açmaya çalıştığımda sürekli BIOS ekranına attı. BIOS ekranında RAM ve SSD gibi donanımlar görünüyordu.
Ben de format USB'si hazır olduğu için format atayım dedim. Ancak bu sefer diskler gözükmüyordu. Araştırma yaptım ve daha önce bu sorunu yaşayanların olduğunu gördüm. İnşallah donanım kaynaklı değildir diye düşündüm. Intel sürücüsünü USB'ye atın gibi öneriler vardı, hepsini denedim. Bir şeyler kurcalayınca diskler gözüküyordu ancak biçimlendirme yapmıyordu. Yenile kısmına tıkladığımda ise tüm bellekler, sadece SSD değil, ayrılmış alanlar da dahil, kayboluyordu.
PC servisine gittim, SSD'nin bozuk olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylediler. 256 GB NVMe M.2 SSD aldım, 1000 TL ödedim. Ayrıca değişim, format, BIOS güncellemesi ve sorun tespiti için de 1000 TL ücret aldılar.
Merak ettiğim şey şu: SSD geceden sabaha bozulabilir mi? Eğer bozulsa bile BIOS’ta SSD (NVMe M.2 SSD) görünür mü?