NVMe SSD PCI-e X1 hızında çalışıyor

whitepeace

Kilopat
Daha fazla  
İtopya'dan Kingston regenade PCI-e 4.0 NVMe M.2 SSD aldım. 7300 MB yazma hızı var. Daha önceden bilgisayarımda Samsung SATA SSD vardı, M.2'yi de anakartın M.2 slotuna bağladım fakat M.2'nin hızı 800 MB civarinda kalıyor. Anakartım MSI H170 Gaming m3. su anda SATA SSD'den 550 MB civari M.2 SSD'den 800 MB civari hızda takılı kaldi. İkisini aynı anda kullanıyorum. Acaba çakışma mı yaptılar?

M.2 slotu PCI-e 3.0 destekli fakat 3.0'da bile 3000 MB civari hız almam lazım. Neden 800'de kalıyor? BIOS'um UEFI. Sanırım bir sebepten ötürü M.2 slotu X1 hız veriyor o sebeple 800 MB'da kalıyor, halbuki anakart M.2 slotu PCI-e 3.0 X4 destekliyor. BIOS içerisinde X4 ayarı bulamadım. Başka sadece 256 GB Samsung SATA SSD var ek olarak, SATA 6 GB portuna normal bağlı. SATA SSD'yi söküp sadece M.2'yi bırakarak denedim sonuç aynı. İşlemci i7 6700. ekran kartı 1070. RAM 16 GB DDR4 çift bellek. Biosuda en son sürümle güncelledim. SATA Config ayarı AHCI şeklinde, Windows 10 Pro en güncel sürüm. Sorun devam ediyor, acaba ürün sahte mi?

1 X 2280 key m(PCI-e gen3 x4/SATA)

Dosya Ekleri

• m2 ssd.PNG
    m2 ssd.PNG
    216,2 KB · Görüntüleme: 29
  • info.PNG
    info.PNG
    58,1 KB · Görüntüleme: 27
Kingston SSD manager indirip, uygulamayı açınca, firmware sekmesine bakın.
Ssd seri bilgileri vb görünüyorsa sahte değildir. Sahte değilse, diğer sorunlara yoğunlaşırsınız. Yada olmadı iade edersiniz.

Son düzenleme:
İtopya'da çakma mal satacaklarını sanmıyorum ama yine de bir bakarsınız.

Disk şu an SATA modunda çalışıyor görünüyor, anakart destek sayfanda ise PCIe 3.0 X4 ve SATA destekli yazıyor ancak "Key M" slotu bu.

Anakart kitapçığına bakın bu tarz eski anakartlarda M2 bağlayacaksanız, SATA diskleri şu kabloyla bağlayın tarzı bir şey olabilir.

Crystal Disk Info ekran görüntüsünde SSD'nin PCIe 4.0 X4 desteklediği ama şu an PCIe 3.0 X1 modunda çalıştırıldığı gözüküyor. PCIe sürümü tamam ama hat sayısı tuhaf. Yine aynı görüntüde SSD'nin firmware ve seri numaraları gerçekci gözüküyor. Yani normalde de buna benziyordu diye hatırlıyorum. Ancak orijinallik kontrolü için muhakkak Kingston SSD manager yükleyip bakmalısın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı