NVMe SSD'li laptopta Windows çok geç açılıyor

alperengalip

Kilopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Güç tuşuna bastığımda normalde 8 saniye içerisinde masaüstü hazır hale gelirken şimdi Windows yükleme ekranı (bende HP logosu çıkıyor) 1 dakika kadar orada kalıyor. Hesap ekranından masaüstüne geçmesi 2 saniye bile sürmüyor. İşletim sistemi içerisinde Windows gezegeni uygulamalar vs. çok hızlı açılıyor. SSD hız testlerini sağlık durumu bad sektör hatalarına baktım ama her şey normal. BIOS'u sıfırladım işe yaramadı. Formattan önce her şey çok geç açılıyordu, format attım artık sadece Windows yükleme ekranı uzun süre kalıyor. Nasıl çözebilirim?
Sistem:
R5 3550U.
Vega 8/GTX1650.
8 GB DDR4 2933MHz.
256 GB Toshiba NVMe SSD.
500GB WD Blue HDD.

Güç tuşuna bastığımda normalde 8 saniye içerisinde masaüstü hazır hale gelirken şimdi Windows yükleme ekranı (bende HP logosu çıkıyor) 1 dakika kadar orada kalıyor. Hesap ekranından masaüstüne geçmesi 2 saniye bile sürmüyor. İşletim sistemi içerisinde Windows gezegeni uygulamalar vs. çok hızlı açılıyor. SSD hız testlerini sağlık durumu bad sektör hatalarına baktım ama her şey normal. BIOS'u sıfırladım işe yaramadı. Formattan önce her şey çok geç açılıyordu, format attım artık sadece Windows yükleme ekranı uzun süre kalıyor. Nasıl çözebilirim?
Sistem:
R5 3550U.
Vega 8/GTX1650.
8 GB DDR4 2933MHz.
256 GB Toshiba NVMe SSD.
500GB WD Blue HDD.
AS SSD Benchmark adlı programı indirin. Test edin ve sonuçları buraya atın. Muhtemelen kronik sorunlu bir SSD.

As SSD Benchmark adlı programı indirin. Test edin ve sonuçları buraya atın. Muhtemelen kronik sorunlu bir SSD.

Sonuçlar bu şekilde. Okuma yazma hızları yaptığım 3 testte değişti ama score 2700 civarı.
Hocam benim de benzer sistemim var ve benzer bir sorun yaşadım. SSD'niz Intel mi?
Eğer Intel ise.

Ayrıca orada quickscan ve optimizer yapıp sonrasında optimizer kısmında ki run kısmını yaparsanız düzelebilir.

SSD Toshiba.

Dosya Ekleri

• frsrsrdgr.PNG
    frsrsrdgr.PNG
    10,8 KB · Görüntüleme: 52
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı