NVMe ve M.2 SATA SSD farkı ne?

Bütçe
400

PainRain

Megapat
Yer
İstanbul
Öncellikle merhaba, yeni bir sistem topluyorum parça parça. Bugün bir anakart aldım MSI H410M-A PRO modelini M.2 SSD almak istedim ve 2 çeşit M.2 var biri NVMe diğeri M.2 SATA olarak geçiyor. Bunların hangisi anakarta olur? İkisi de oluyorsa hangisini almak mantıklı? Bütçem 400TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
M2 SATA, SATA arabirimini kullanır ve SATA'nın çıkabileceği maksimum hıza çıkar. NVMe nerdeyse 2-3 katına çıkar SATA hızının.

NVMe nedir, SATA'dan farkı ne? - Technopat

NVMe'ler daha hızlı olmakla birlikte diğerleri normal SSD'lerle aynı hıza sahip. Fakat günlük kullanımda NVMe'ler ile diğerlerinin arasındaki hız farkı farkedilmeyecek kadar düşük.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

M.2 ve SATA bir bağlantı arayüzüdür, NVMe ise bir teknoloji. NVMe SSD'ler saniyede 5000 megabayt okuma ve yazma hızına ulaşabilirler ve M.2 arayüzünü kullanırlar. SATA SSD'ler arayüz yüzünden genellikle saniyede 550 okuma ve yazma hızlarına ulaşabilirler. Not: Her M.2 SSD NVMe değildir.

Biri M2 portundan bağlanan SATA SSD gibi bir şey. M2 portuna takılması dışında SATA SSD modellerinden pek farkı yok. NVMe ise PCI üzerinden iletişim kurar ve çok daha hızlıdır. Anakartına ikisi de uyar.

Hem SATA hem de M2 SSD kullanıcısı olarak şunu diyebilirim ki günlük kullanım ve oyunda bahsetmeye değen bir performans farkı yok. M2 olarak SAMSUNG MZVLB256HBHQ-00000 modelini kullanıyorum. Bilgisayar açılış süresi 12 saniye, SATA SSD olarak Adata SU 650 kullanıyorum. Bunda da bilgisayar açılış süresi 15 saniye falan.

Biri M.2 portundan bağlanan SATA SSD gibi bir şey. M.2 portuna takılması dışında SATA SSD modellerinden pek farkı yok. NVMe ise PCI üzerinden iletişim kurar ve çok daha hızlıdır. Anakartına ikisi de uyar.

M.2 portu zaten PCI-e altyapısı kullanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…