NZXT 750W C750 80+ Alınır mı?

• Konuyu başlatan 6nazmy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 84
  • Görüntüleme 3.779
Çıkmaz ama çıkarsada takması çok basit.
Hocam dediğiniz gibi inanılmaz sıkılmıştı, tornavidayla çevirirken zorlandım. Gevşettim sağa sola oynattım ve tekrardan sabitleyip vidayla sıkabileceğim kadar sıktım çok fazla sıkmadan. Ama sonuçlarda bir değişiklik olmadı malesef :(
1728144274850.png

Bunu yaparken PSU'yu kapatın.
Tüm bileşenleri söküp öyle yaptım hocam

Artık soğutma ile alakalı yapacak bir şey yok, ya kendinde sorun var ya da kapasitesi bu kadar, işlemcinin voltajını düşürüp denemek lazım.
Hocam şimdi bir şey farkettim. Sıvı soğutucunun montajına youtubeden bakaraken birisi sıvı soğutucu pompa kablosunu takıyor ana kartına. Bu görünen girişten benim anakartımda yok ve sıvı soğutucunun böyle bir girişi yok anakartıma. Sadece CPU_FAN1 girişine takılı sıvı soğutucu, pompa kablosununda mı bir kablosu bulunuyor?

Anakartım MSI B450-M A PRO Max
1728145065326.png

Hocam şimdi bir şey farkettim. Sıvı soğutucunun montajına youtubeden bakaraken birisi sıvı soğutucu pompa kablosunu takıyor ana kartına. Bu görünen girişten benim anakartımda yok ve sıvı soğutucunun böyle bir girişi yok anakartıma. Sadece CPU_FAN1 girişine takılı sıvı soğutucu, pompa kablosununda mı bir kablosu bulunuyor?

Anakartım MSI B450-M A PRO Max
1728145065326.png
Sıvı soğutmanın kıllanma kılavuzuna baktım orda da pompa kablosunu CPU_OPT ye takın diyor ama anakartımda yok ne yapmam lazım? bunca zaman pompa çalışmıyor muydu yani 😄

Son düzenleme:
Nereye takıldığı önemli değil, önemli olan hızı, onu da denedik zaten.
Nasıl yani hocam? CPU Fan a bir kablo takılı evet ama pompa kablosu bir yere takılı değil bu şekilde de oluyor mu? izlediğim videoda benim sıvı soğutucunun aynısı ve 2 farklı bağlantı yapıyor anakarta belkide sorun bundan kaynaklı olamaz mı?

Evet 2 ayrı bağlantı yapılması lazım, biri pompa biri radyatör fanları için, ben pompayı özel bir yere takmaya gerek yok anlamında söyledim.

Pompa çalışmasa sistem boştaykende aşırı ısınır, system fana takmış olabilirler.

Bu arada soğutucunun performansını kontrol ettim o işlemciyi çok rahat soğutur.

Evet 2 ayrı bağlantı yapılması lazım, biri pompa biri radyatör fanları için, ben pompayı özel bir yere takmaya gerek yok anlamında söyledim.

Pompa çalışmasa sistem boştaykende aşırı ısınır, system fana takmış olabilirler.

Bu arada soğutucunun performansını kontrol ettim o işlemciyi çok rahat soğutur.
Evet bende testlerine bakıp sipariş etmiştim uzun süreli testlerde bile 85 derece görüyormuş maksimum. Sys Fan a bir kablo takılı evet şimdi gördüm, diğeride CPU fanda peki böyle olmasının sebebi ne olabilir başka bir sebep kalmadı yani her şeyi denedik baktık test ettik işin içinden çıkamıyorum sizden de allah razı olsun 2 gündür yazıyorsunuz durmadan. Cinnet geçireceğim çok az kaldı 😄. Ağız tadıyla oyun oynayamıyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı