NZXT Anakart alınır mı?

3080TI ve i7 10700k düşünüyorum. Anakart tarafında sadelikten dolayı NZXT N7 Z590 kullanmak istiyorum. Fakat NZXT ana kartlar tercih edilir mi, edilmeli mi bu konuda bilgim yok. Ekran kartını 3070'e düşürme ihtimalim var. Bu durumda da işlemciyi i5 12600 yapacağım fakat i5'de 1700 soket bulunduğu için tercihimi NZXT'den yana yapamıyorum. NZXT'de 1700 soket bulunmuyor. Kasanın içinde sadelik istediğim için de bu biraz ters kaçıyor bana.

Sizce bu tarz bir eşleşmede NZXT kullanmalı mıyım? Veya siz sade anakart olarak ne önerebilirsiniz? Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci olarak 12600 kullanman performans açısından daha mantıklı olacaktır. Acelen yoksa 13. Nesil işlemcileri bekleyebilirsin. NZXT görüntü olarak çok mükemmel duruyor lakin daha kaliteli anakartlar tercih edebilirsin.

İşlemci olarak 12600 kullanman performans açısından daha mantıklı olacaktır. Acelen yoksa 13. Nesil işlemcileri bekleyebilirsin. NZXT görüntü olarak çok mükemmel duruyor lakin daha kaliteli anakartlar tercih edebilirsin.
Zaten parça parça alacağım bütün parçaları. 3080ti ile en uyumlu işlemcinin 10700 olduğunu öğrendiğim için onu seçmiştim. 3070'e düşersem 12600 kullanacağım fakat 1700 sokette nzxt tarzı sade anakartlar bulamadım.

Uyumlu işlemciden kastınız nedir? İşlemci soket olarak anakarta uyum sağlar. Ekran kartı olarak bir uyum söz konusu değildir. Sadece darboğaz konusunda bir uyum söz konusu olabilir. Benim naçizane tavsiyem işlemcinizi yüksek tutmanız olacaktır. İleride yükseltme yapmak isterseniz sadece ekran kartını değiştirerek yükseltme yapabilmenizi mümkün kılar. Eğer ki sadede ekran kartını yüksek tutarsanız büyük ihtimalle ileride çıkacak olan işlemciler soket değiştireceği için yükseltme yapmak için birçok parçayı değiştirmeniz gerekecek. Ne için kullanacağınızı bilmiyorum fakat 3070 çok güçlü bir kart her türlü işinizi görecektir. Öncelikle işlemciye karar verin anakartı konuşuruz.

Intel tarafında biraz daha bekleyip 13600k tercih edebilirsiniz. Çok sağlıklı olur sizin için.

Uyumlu işlemciden kastınız nedir? İşlemci soket olarak anakarta uyum sağlar. Ekran kartı olarak bir uyum söz konusu değildir. Sadece darboğaz konusunda bir uyum söz konusu olabilir. Benim naçizane tavsiyem işlemcinizi yüksek tutmanız olacaktır. İleride yükseltme yapmak isterseniz sadece ekran kartını değiştirerek yükseltme yapabilmenizi mümkün kılar. Eğer ki sadede ekran kartını yüksek tutarsanız büyük ihtimalle ileride çıkacak olan işlemciler soket değiştireceği için yükseltme yapmak için birçok parçayı değiştirmeniz gerekecek. Ne için kullanacağınızı bilmiyorum fakat 3070 çok güçlü bir kart her türlü işinizi görecektir. Öncelikle işlemciye karar verin anakartı konuşuruz.
Hocam uyumdan kastım besleme, yeterli gelme vs. Teknik olarak dediğim gibi çok bilgim yok. Sadece yüzeysel bir araştırma yaptım ve 3080ti ve 3070 için bahsettiğim işlemcilerin uygun olacağını (performans açısından) öğrendim.
Söylediğiniz mantıklı geldi. 3080ti ve 3070 sanırım temel olarak ihtiyaçlarımı karşılayabilir. Ağırlıkla oyun ve çizim için kullanacağım. İşlemciyi i7 olarak seçip ekran kartını 3070 seçmek doğru bir karar olur mu?

Hocam benim size tavsiyem biraz bekleyip i7 13600K almanız. Ekran kartı fiyatları düşüş eğilimi gösteriyor zaten farkındasınızdır. 3070 size fazlasıyla yeter buna inancınız olsun. Sizi yarı yolda asla bırakmaz hatta 13600k bekleme sırasında forumların indirim bölümünü takip ederek uygun fiyata ekran kartı bulabilirsiniz.

3080 Ti 4K çözünürlük için uygun. Ama 1080p de 3070 bile size çok fazla gelecek fazlasıyla yeterli.

10700K geride kaldı hâla çok güçlü fakat fiyatını haketmez. Daha yeni işlemciler almak daha mantıklı ve 3070 ile 3080 Ti arasında 2 seri ekran kartı daha var. O oraya yönelin veya işlemciyi daha yeni nesil olarak seçin. Şu dönemde saçma bir ikili oluyor uygun fiyata gelmiyorsa.

Aslında mantıken siz bize bütçe belirtirseniz biz size daha kolay yardımcı olabiliriz. Çünkü bazı hazır sistemler tek tek parça toplamaya göre çok daha uygun fiyata geliyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı