NZXT C1200 hangi ATX?

rigel2901

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,

PC toplama arifesindeyim, PSU olarak NZXT C1200 modelinde karar kıldım. 2 versiyonu var birisi ATX 3.0 diğeri 3.1.

3.0 olan şu an İtopya'da indirimde (7.999TL). Sizce geleceğe yönelik 3.1 almam çok önemli mi?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba,

PC toplama arifesindeyim, PSU olarak NZXT C1200 modelinde karar kıldım. 2 versiyonu var birisi ATX 3.0 diğeri 3.1.

3.0 olan şu an İtopya'da indirimde (7.999TL). Sizce geleceğe yönelik 3.1 almam çok önemli mi?

Şimdiden teşekkürler.

Hocam ATX 3.1'in 3.0'dan farklari sunlar:

Daha sert kablo kablo,
Ekran kartina takarken Click sesi geliyor

Birkac ekstrasi daha var ama neredeyse hiçbir fark yaratmiyor. Hangi PSU daha ucuzsa onu alin muthis bir fark yok 3.1 ile 3.0 arasinda. Ha tabii cok fiyat farki yoksa 3.1 alin.

3.1 ile 3.0 neredeyse aynı sayılır. 4000 serisi ilk çıktığında kablo erimesi vb. şikayetler gelmeye başladı ondan sonra kablonun içindeki pinlerin boyutunu falan değiştirdiler. Yani kabloyu yuvaya sağlam oturtursanız sorun yaşamazsınız. Çok fiyat farkı varsa 3.0 fazla fiyat farkı yoksa 3.1 alabilirsiniz.

ATX versiyonu açısından temel fark bağlantı. Lakin NZXT C1200 ATX 3.0 ve NZXT C1200 ATX 3.1 modelleri arasında yapısal farklılıklar da mevcut. ATX 3.0 olan CWT CSZ platformu iken ATX 3.1 olan CWT CXT platformunu kullanıyor. İki model iç yapı olarak aşağı yukarı benzer kalitede fakat 3.1 olan biraz daha iyi bir platform ve bir tık daha iyi elemanlara sahip. Her ikisi de üst seviye modeller ve alınabilir tabii. Eğer fiyatları yakınsa ATX 3.1 olanı tercih ederdim ki testlerde de biraz daha iyi sonuçlara sahip.

ATX versiyonu açısından temel fark bağlantı. Lakin NZXT C1200 ATX 3.0 ve NZXT C1200 ATX 3.1 modelleri arasında yapısal farklılıklar da mevcut. ATX 3.0 olan CWT CSZ platformu iken ATX 3.1 olan CWT CXT platformunu kullanıyor. İki model iç yapı olarak aşağı yukarı benzer kalitede fakat 3.1 olan biraz daha iyi bir platform ve bir tık daha iyi elemanlara sahip. Her ikisi de üst seviye modeller ve alınabilir tabii. Eğer fiyatları yakınsa ATX 3.1 olanı tercih ederdim ki testlerde de biraz daha iyi sonuçlara sahip.
3.0 modeli bu fiyata alınır mı daha iyisi var mıdır?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı