NZXT CAM için NZXT kontrolcüsü gerekli mi?

IIMERT

Picopat
Daha fazla  
NZXT H7 Flow RGB kasaya sahibim, kasamın içinde şu anda;

2 adet- https://www.akakce.com/kasa-fani/en-ucuz-nzxt-f360-rgb-core-rf-u36hf-360-mm-fiyati,800937019.html bu üründen ve 140mm NZXT fan bulunmakta.

Bu fanların hepsini NZXT CAM üzerinden kontrol etmek istiyorum ama istediğim kontrolcü en ucuz 5K civarlarında ( https://www.akakce.com/fan-kontrol/en-ucuz-nzxt-ac-2rgbc-b1-rgb-fan-kontrolcu-fiyati,1473371081.html ) satılıyor TR'de olmadığı için. Sanırım bu kontrolcü olmadan da NZXT CAM yazılımı üzerinden kontrol edemiyorum. Şu an TR'de satılan başka alternatifleri var ( https://www.akakce.com/kasa-fani/en...-rf-d14df-b1-14-cm-2-li-fiyati,116492716.html ) ama bunların üzerinde de 3 adet RGB çıkışı bulunmakta ve hepsi ikili veya üçlü fanla paket şeklinde satılmakta o yüzden yetersiz kalıyor. Kontrolcü üzerindeki çıkışları çoğaltamıyorum sanırım splitterla herhangi bir çoğaltıcı bulamadım internette. Alternatif ne yapabilirm bu RGB kontrolcüsünü almak zorunda mıyım NZXT CAM yazılımını kullanabilmek için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, Nzxt ekosistem kuruyorum. 8 adet Nzxt rgb fan kullanıcam. Bu sorunuzun cevabını bulabildiniz mi? Nzxt kontrolcü şart mı?
Evet gerekli hocam, kontrolcü olmadan biostan yapmanız lazım rgb ve devir ayarlarını. sadece rgb kontrolcü modülünü alırsanız fan hızlarını biostan rgbleri ise nzxt cam yazılımından yapabilirsiniz, hem rgb hem devirli modülü alırsanız biraz tuzlu hem hızları hem rgbleri nzxt cam'den yapabiliyorsunuz

Son düzenleme:
Evet gerekli hocam, kontrolcü olmadan biostan yapmanız lazım rgb ve devir ayarlarını. sadece rgb kontrolcü modülünü alırsanız fan hızlarını biostan rgbleri ise nzxt cam yazılımından yapabilirsiniz, hem rgb hem devirli modülü alırsanız biraz tuzlu hem hızları hem rgbleri nzxt cam'den yapabiliyorsunuz
Hocam tekrar rahatsız ediyorum ama kafam allak bullak. Ülkede adam akıllı reverse ters fan yok. Ne Phanteks D30 nede Corsair LX140-R. Düz alınan fan modellerinin montajı çok kötü görünüyor. Görüntü olarak içime sinen tek marka Nzxt rgb duo F140 fanlar. Onunda AC-CRFR0-B1-6 modeli olan 6 rgb girişli kontrolcüsü ülkede yok. O yüzden çıkmazdayım ve yol gösterene ihtiyacım var. Şu kontrolcüyü alsam, fan hızlarını biostan, rgb leri signal veya OpenRgb gibi uygulamalarda yapamazmıyım?

Hocam tekrar rahatsız ediyorum ama kafam allak bullak. Ülkede adamakıllı reverse ters fan yok. Ne Phanteks D30 ne de Corsair LX140-R. Düz alınan fan modellerinin montajı çok kötü görünüyor. Görüntü olarak içime sinen tek marka NZXT RGB Duo F140 fanlar. Onunda AC-CRFR0-B1-6 modeli olan 6 RGB girişli kontrolcüsü ülkede yok. O yüzden çıkmazdayım ve yol gösterene ihtiyacım var. Şu kontrolcüyü alsam, fan hızlarını BIOS'tan, RGB'leri Signal veya OpenRgb gibi uygulamalarda yapamaz mıyım?

Bende 1 adet Pazarama bundan, 2 adet Pazarama ise bundan var hocam. Kullandığım kontrolcü F140'ın içinden çıkan kontrolcü. Bunda sadece fan RGB'lerini NZXT CAM üzerinden yapabiliyorum devir ayarlarını ise BIOS üzerinden. Her ikisini de aynı yerden kontrol etmek için Amazon.com bu üründen almak zorundasın maalesef. Bu ürünün de TR'de satışı yok benzerini satanlar da çok pahalıdan satıyor. Keşke Corsair sistem kursam dedirtti bana zamanında. NZXT'nin ithalatçılığını yapan firmayla Amazon'dan attığım ürünü getirmesini rica etmiştim. Listeye ekledik ama ürün ne zaman gelir bilmiyoruz demişlerdi. Aralıktan bu aya 5 ay geçmiş daha ortada yok sen düşün artık hocam

Bende 1 adet Pazarama bundan, 2 adet Pazarama ise bundan var hocam. Kullandığım kontrolcü F140'ın içinden çıkan kontrolcü. Bunda sadece fan RGB'lerini NZXT CAM üzerinden yapabiliyorum devir ayarlarını ise BIOS üzerinden. Her ikisini de aynı yerden kontrol etmek için Amazon.com bu üründen almak zorundasın maalesef. Bu ürünün de TR'de satışı yok benzerini satanlar da çok pahalıdan satıyor. Keşke Corsair sistem kursam dedirtti bana zamanında. NZXT'nin ithalatçılığını yapan firmayla Amazon'dan attığım ürünü getirmesini rica etmiştim. Listeye ekledik ama ürün ne zaman gelir bilmiyoruz demişlerdi. Aralıktan bu aya 5 ay geçmiş daha ortada yok sen düşün artık hocam
Evet hocam uzun zamandan beri yok ürün. Direk amazondan sipariş etsem gelirmi düşüncesindeyim. 30 doları geçtiği için ikilemdeyim. En kötü ihtimal bir şansımı deneyeceğim.

Evet hocam uzun zamandan beri yok ürün. Direk amazondan sipariş etsem gelirmi düşüncesindeyim. 30 doları geçtiği için ikilemdeyim. En kötü ihtimal bir şansımı deneyeceğim.
Ben denedim hocam merak etmeyin, önce müşteri hizmetlerine yazdım. Sipariş verin bazen gümrükten geçiyor istisna gösteriyorlar dedi. Sipariş verdim ertesi günü direkt amazon iptal etti siparişi gönderemiyoruz diye. Amerikadaniste gibi sitelere baktım onlar da komisyonuyla zatan aslını geçiyor zaten

Ben denedim hocam merak etmeyin, önce müşteri hizmetlerine yazdım. Sipariş verin bazen gümrükten geçiyor istisna gösteriyorlar dedi. Sipariş verdim ertesi günü direkt amazon iptal etti siparişi gönderemiyoruz diye. Amerikadaniste gibi sitelere baktım onlar da komisyonuyla zatan aslını geçiyor zaten
Nzxt beni kaybetti hocam. Her fan için bir dünya kablo karmaşasına rağmen ısrarla Nzxt build yapmaya çalıştım ama hep bir sorun. En azından Corsair ile çok az kablo ile yanında gelen küçük bir hub ile 8 tane fanı kontrol edebileceğim.

Screenshot_20250518-210946~2.png

NZXT beni kaybetti hocam. Her fan için bir dünya kablo karmaşasına rağmen ısrarla NZXT Build yapmaya çalıştım ama hep bir sorun. En azından Corsair ile çok az kablo ile yanında gelen küçük bir hub ile 8 tane fanı kontrol edebileceğim.

Eki Görüntüle 2493771

Doğru seçim hocam maalesef ben aldıktan sonra hub aramaya başladığım için mecburen NZXT almak zorunda kaldım hepsini, bir daha sistem dizecek olsam diğer markalara yöneleyeceğim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı