NZXT S340 Fan Yönü Nasıl Olmalı?

ismail42060

Kilopat
Yer
Konya
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. NZXT kasamin üst kısmını modifiye ettim. Önde 2 tane Corsair AF120 var, dışarıdan içeri hava veriyor. Arkada orjinal ekzoz fani var.
Kasanın üst kısmında Corsair H100i V2 var, kasa içinde Corsair SP120 var radyatöre takılı, içerideki havayı dışarı veriyor. Kasanın dışında orjinal fanları dışardaki havayı içeri veriyor. Şimdi sistem tam değil, kasayla soğutma var ve güç kaynağı var. Ben bu radyatöre fanları nasıl bağlayacagım? Resmini gerekirse atarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın üst kısmında sadece 1 tane 120 mm'lik fan yuvası var nasıl koskoca Corsair H100i V2'yi taktınız?
Bende aynı kasayı kullanıyorum yerinizde olsam öndeki iki AF120'leri yerinde bırakıp radyatörü onların arkasına takardım. Orjinal fanları da ilk geldikleri yerlerde bırakırdım. (Egzoz ve üst fan yani.)

NZXT S340 Kullanıcısı Olarak;

NZXT S340'ın Üst kısmına, Sıvı Soğutma Desteği yok sadece ön kısma 240 mm veya 120 mm ve arka tarafa 120 mm radyatör desteği var.

Hava Soğutma için,
Fan Yönü Kasa'nın içine Ön Taraftan hava üfleyecek, arka egzos ve üst taraftan sıcak havayı tahliye edecek şekilde olursa çok iyi olur.

Sıvı Soğutma için,
120mm Radyatör,

Arka Egzos Fan girişi kısmına Sıcak Havayı Dışarı Atacak Yönde Takılabilir veya Öne İçeriye Hava Üfleyecek şekilde takılabilir. Böyle olunca sıcak hava kasanın içine tahliye edilecek bu durumda hava akışı iyi olmalı. Bu Nedenle mutlak arka egzos ve üst tarafta CFM değeri iyi fan olmalı.

240mm Radyatör,
Ön Tarafa İçeriye Hava üfleyecek şekilde Takılabilir. Böyle olunca sıcak hava kasanın içine tahliye edilecek bu durumda hava akışı iyi olmalı. Bu Nedenle mutlak arka egzos ve üst tarafta CFM değeri iyi fan olmalı.

Son düzenleme:
NZXT S340 Kullanıcısı Olarak;

NZXT S340'ın Üst kısmına, Sıvı Soğutma Desteği yok sadece ön kısma 240 mm veya 120 mm ve arka tarafa 120 mm radyatör desteği var.

Hava Soğutma için,
Fan Yönü Kasa'nın içine Ön Taraftan hava üfleyecek, arka egzos ve üst taraftan sıcak havayı tahliye edecek şekilde olursa çok iyi olur.

Sıvı Soğutma için,
120mm Radyatör,

Arka Egzos Fan girişi kısmına Sıcak Havayı Dışarı Atacak Yönde Takılabilir veya Öne İçeriye Hava Üfleyecek şekilde takılabilir. Böyle olunca sıcak hava kasanın içine tahliye edilecek bu durumda hava akışı iyi olmalı. Bu Nedenle mutlak arka egzos ve üst tarafta CFM değeri iyi fan olmalı.

240mm Radyatör,
Ön Tarafa İçeriye Hava üfleyecek şekilde Takılabilir. Böyle olunca sıcak hava kasanın içine tahliye edilecek bu durumda hava akışı iyi olmalı. Bu Nedenle mutlak arka egzos ve üst tarafta CFM değeri iyi fan olmalı.

Modifiye ettim yazdım ya çalışıyor isterseniz fotoğrafını atayım. Konu çözüldü içerde ki havayı dışarı atacak şeklilde olalacak.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı