Rehber O&o shutup10++ kullanma

Merhaba arkadaşlar.

Bu küçük çaplı rehberde size "o&o shutup10++" adlı programı tanıtmak ve nasıl ve ne amaçla kullanıldığını anlatmak istedim.

O&o shutup10++ nedir?

Öncelikle, bu program Windows işletim sisteminde gereksiz olan ve kullanıcı deneyimine minimum etkisi olan ayarları kapatır. Ayrıca, bilgisayarınıza gözle görülür bir performans artışı sağlar. Muhtemelen bildiğiniz gibi, Windows işletim sisteminde gereksiz ve çok fazla ayar vardır. Bu yüzden bazı kullanıcılar özel işletim sistemlerine (Custom OS) yöneliyor. Ancak, özel işletim sistemleri her zaman güvenilir olmayabilir.

Neden o&o shutup10++?

Evet, belki atlas OS gibi açık kaynak özel işletim sistemleri de var. Ama şöyle söyleyeyim: İşletim sistemi, bilgisayarımızdaki tüm donanımı (hardware) ve yazılımı (software) yöneten temel yazılımdır. Yani, işletim sistemi, normal kullanıcının bilgisayarındaki en temel software dır.
Bu yüzden, her yerde virüslerin ve güvensiz yazılımların dolaştığı bu dönemde, özel işletim sistemlerine güvenmek bana mantıklı gelmiyor. O&o shutup10++, Windows işletim sisteminizi daha güvenli ve performanslı hale getirmenin basit ve güvenilir bir yoludur.

1. Öncelikle. Verdiğim bu linkten, programı indirmemiz gerekiyor: O&O ShutUp10++ – Free antispy tool for Windows 10 and 11 (linke güvenmeyenler tarayıcıyı açıp shut up 10 yzarak direkt resmi sisteye ulaşabilir)
2. Programı kurduktan sonra programı açıyoruz. Ve karşımıza bu şekilde bir ekran çıkıyor:

1717787037096.png

3. burada, istediğiniz ayarı açıp - kapatabilirsiniz. Ayrıca her ayarın açıklaması da yazıyor, gördüğünüz gibi. Ama benim şahsi tavsiyem, actions kısmındaki apply only recommended settings e tıklamanız bu şekilde yaparsanız hem bilmediğiniz ayarı kurcalamamış hem de gereksiz ayar kapatmamış olursunuz.

Sonuç.

O&o shutup10++ kullanarak, Windows işletim sisteminizdeki gereksiz ayarları kapatabilir ve bilgisayarınızı daha verimli kullanabilirsiniz. Kullananlara da güle güle kullanmalarını dilerim.

Programda ayarları yaptıktan sonra telefon bağlantısı çalışmıyor. O&O ShutUp10++ içindeki hangi ayarın buna sebep olduğunu bilmiyorum. "Undo all changes" ile tüm ayarları sıfırladığımda telefon bağlantısı tekrar çalışıyor. Sorunun kaynağını bulmak istiyorum. Hangi ayar bunu yönetiyor acaba?

Programda ayarları yaptıktan sonra telefon bağlantısı çalışmıyor. O&o shutup10++ içindeki hangi ayarın buna sebep olduğunu bilmiyorum. "undo all changes" ile tüm ayarları sıfırladığımda telefon bağlantısı tekrar çalışıyor. Sorunun kaynağını bulmak istiyorum. Hangi ayar bunu yönetiyor acaba?

Yüksek ihtimal karşılaştığınız sorunun kaynağı: Disable acces to Mobile devices, ayarından kaynaklanıyor olabilir. Benim kanaatim o yöndedir.

Dosya Ekleri

• 1738412694030.png
    1738412694030.png
    6,7 KB · Görüntüleme: 149
Yüksek ihtimal karşılaştığınız sorunun kaynağı: Disable acces to Mobile devices, ayarından kaynaklanıyor olabilir. Benim kanaatim o yöndedir.
Teşekkür ederim, evet o sebepleymiş uygulama içi arama kısmı olduğunu görmemiştim. Manuel bulmaya çalışınca da gözden kaçırmışım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı