OBP ile alan liseye 2.5 puan eksik ile girilir mi?

XeAx

Picopat
Daha fazla  
İlk öncelikle merhaba, OBP'm 82.5, okul 85 ile alıyor. Okulun OBP'si 84 gözüküyor. Benim hemen üstümde benden yüksek biri yazıp benden uzaksa beni mi alırlar, onu mu? Ayrıca okula 2.5 puanla girebilir miyim?

İlk öncelikle merhaba, OBP'm 82.5, okul 85 ile alıyor. Okulun OBP'si 84 gözüküyor. Benim hemen üstümde benden yüksek biri yazıp benden uzaksa beni mi alırlar, onu mu? Ayrıca okula 2.5 puanla girebilir miyim?

Kankam ilk denemende gidemesen bile senenin belirli basina kadar haftalik nakiller oluyor çok rahat gidersin ama ona bile gerek kalmaz büyük ihtimalle.

Okulun bu seneki alacağı öğrencilere bağlı taban puan. Kontenjanı senin puanının üstündeki öğrenciler doldurursa bir nakil olmadığı sürece giremezsin.

obp 82.5 ve okulun geçen yılki tabanı 85 gözüküyor bu fark seni otomatik eler demek değil yerleştirme puanı esas alınır yani yks puanı + obp toplamı önemli senden yüksek puanlı biri o okulu senden önce yazdıysa ve kontenjan dolarsa seni almazlar ama yer kalırsa ve senden düşük yoksa seni alabilir 2.5 puan farkla girme ihtimalin var ama garanti değil tercih sıralaması ve talep yoğunluğuna bağlı

OBP 82.5 ve okulun geçen yılki tabanı 85 gözüküyor bu fark seni otomatik eler demek değil yerleştirme puanı esas alınır yani YKS puanı + OBP toplamı önemli senden yüksek puanlı biri o okulu senden önce yazdıysa ve kontenjan dolarsa seni almazlar ama yer kalırsa ve senden düşük yoksa seni alabilir 2.5 puan farkla girme ihtimalin var ama garanti değil tercih sıralaması ve talep yoğunluğuna bağlı.

Hocam ev yakinligina bakarlar mi?

Hayır, ev yakınlığı puanlama veya yerleştirmede etkili değil. Hatirladigim kadarıyla net diyemem yerleşim tamamen puan ve tercih sırasına göre yapılır.

Hocam yeni notunu girmişler 83.5 oldu 1.5 inşallah alırlar teşekkürler.

Okulun bu seneki alacağı öğrencilere bağlı taban puan. Kontenjanı senin puanının üstündeki öğrenciler doldurursa bir nakil olmadığı sürece giremezsin.

Kankam ilk denemende gidemesen bile senenin belirli basina kadar haftalik nakiller oluyor çok rahat gidersin ama ona bile gerek kalmaz büyük ihtimalle.

Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı