Selamlar,
Ben İTÜ, Gebze Teknik Üniversitesi veya Eskişehir Teknik Üniversitelerinden birinde uçak mühendisliği okuyup Amerika'da iş bulup orada yaşamak istiyorum. YKS'de çok iyi bir puan alsam OBP bu üniversitelerden birine gitmeme engel olur mu? (1maksimum 90 OBP yapabilirim)
Bunu düşünmek için çok erken. Yapabileceğin en iyi OBP'yi sağla. Sınavda derece klasmanında bir sıralama ve puan al. 90 OBP ile de bu okullara gidebilirsin. Uçak Mühendisliği bölümü öğrencileri İTÜ'de ortalama olarak 95 OBP'ye sahip. Aradaki bu farkı sınavda yapacağın fazla netler ile kapayabilirsin. Bunları düşünme seni okula sokan şey sınav performansın. Çok arkadaşım vardı tüm sene şu kadar yapsam cart curt hesap yapıyorlardı. Ders, ders, ders.
Selamlar,
Ben İTÜ, Gebze Teknik Üniversitesi veya Eskişehir teknik üniversitelerinden birinde uçak mühendisliği okuyup Amerika'da iş bulup orada yaşamak istiyorum. YKS'de çok iyi bir puan alsam OBP bu üniversitelerden birine gitmeme engel olur mu? (1maksimum 90 OBP yapabilirim)
Bunu düşünmek için çok erken. Yapabileceğin en iyi OBP'yi sağla. Sınavda derece klasmanında bir sıralama ve puan al. 90 OBP ile de bu okullara gidebilirsin. Uçak Mühendisliği bölümü öğrencileri İTÜ'de ortalama olarak 95 OBP'ye sahip. Aradaki bu farkı sınavda yapacağın fazla netler ile kapayabilirsin. Bunları düşünme seni okula sokan şey sınav performansın. Çok arkadaşım vardı tüm sene şu kadar yapsam cart curt hesap yapıyorlardı. Ders, ders, ders.
Bunu düşünmek için çok erken. Yapabileceğin en iyi OBP'yi sağla. Sınavda derece klasmanında bir sıralama ve puan al. 90 OBP ile de bu okullara gidebilirsin. Uçak mühendisliği bölümü öğrencileri İTÜ'de ortalama olarak 95 OBP'ye sahip. Aradaki bu farkı sınavda yapacağın fazla netler ile kapayabilirsin. Bunları düşünme seni okula sokan şey sınav performansın. Çok arkadaşım vardı tüm sene şu kadar yapsam cart curt hesap yapıyorlardı. Ders, ders, ders.
Yök Atlas sitesini kendine bir yol haritası olarak kullanabilirsin. Her sene ortalama netler, ortalama obpler, kaç erkek kaç kız, hangi şehirden öğrenciler geldi gibisinden tüm bilgileri istediğin okulun istediğin bölümü için öğrenebiliyorsun. İTÜ Uçak Mühendisliği zor bir hedef. AYT sınavını adeta fullemen gerekiyor. Sayısal öğrencilerinde belli bir sıralamadan sonra belirleyici unsur OBP ve TYT oluyor. Çünkü aşağı yukarı her derece öğrencisi AYT'yi tamamen doğru yapıyor. Ama sen genede hedef düşürme vakit kaybetme. Git bol bol ders çalış. En iyiyi hedefle mücadele et olmazsa diğer opsiyonlara GTÜ gibi seçeneklere bakarsın.
YÖK Atlas sitesini kendine bir yol haritası olarak kullanabilirsin. Her sene ortalama netler, ortalama OBP'ler, kaç erkek kaç kız, hangi şehirden öğrenciler geldi gibisinden tüm bilgileri istediğin okulun istediğin bölümü için öğrenebiliyorsun. İTÜ uçak mühendisliği zor bir hedef. AYT sınavını adeta fullemen gerekiyor. Sayısal öğrencilerinde belli bir sıralamadan sonra belirleyici unsur OBP ve TYT oluyor. Çünkü aşağı yukarı her derece öğrencisi AYT'yi tamamen doğru yapıyor. Ama sen gene de hedef düşürme vakit kaybetme. Git bol bol ders çalış. En iyiyi hedefle mücadele et olmazsa diğer opsiyonlara gtü gibi seçeneklere bakarsın.
Hala daha çok erken olmasına rağmen çok ileriyi düşünüyorsun Kerimcim. Sen bu ülke sınırları içerisinde ki en iyi okullara gir önce. Sonra yüksek üniversite ortalaması tuttur. Dil öğren. Güzel staj imkanları bul, güzel büyük firmalarda staj yap. Kendine dolu bir karne oluştur. İmkan olursa bölümün ile alakalı bilhassa yurtdışında güzel üniversitelerde yüksek lisans yapmaya çalış. Sonrası da biraz nasip kısmet. Yurtdışı hevesinin altında yatan unsur ne bilmiyorum ama ülkemizde de çok güzel kurumlar var bu sektörde. Doygun maaşlar, ikramiyeler, saygınlık, kariyer açısından.