OBP kırılmadan askerlik tecili nasıl yaptırılır?

Gamer123123

Hectopat
Daha fazla  
2. mezun senem, 2 yıllık yerler geliyor ama OBP çok etkiliyor. Yüksek bir OBP'ye sahibim. 4 yıllığa gidemiyorum; mühendislik için 300K barajı varmış galiba. 4 yıllık bilgisayar mühendisliği istiyorum, az daha dişimi sıksam olacak gibi görünüyor OBP'mi kırmazsam. OBP kırmadan nasıl askerliği tecil edebilirim, böyle bir şansım var mıdır? (2006'lıyım)

Hocam şöylede yapabilirsiniz 2 yıllığı bitirdikten sonra DGS ile 4 yıllığa çevirebilirsiniz onu bir araştırın derim.

Onun haricinde bir yöntem yok mu? Yani DGS zor deniyor kontejyan azlığından o yüzden biraz korkutuyor.

keyfi olarak tecil ettirebiliyorsunuz diye biliyorum askerlik şubesine gidip bi bakın

Onun haricinde bir yöntem yok mu? Yani DGS zor deniyor kontejyan azlığından o yüzden biraz korkutuyor.

Hocam şöyle benim müdür yardımcısı ile konuştum bende elektrik istiyorum son senem dedi ki 2 yıllık okursun sonra DGS ile 4 yıllığa çevirebilirsin daha kolay olur çünkü gireni az girende çok takmıyor çoğu eğer ki zorlarsan aynı şekil gene bir yere atar.

Ama şöylede bir şey var 2 yıllığı bitirdikten sonra staj yaptığın yer genelde seni bırakmaz işe alır direkt güzel maaş ile yani bunu diyenlerin çoğu 4 yıllığa gerek duymadan işe giriyor ama size kalmış kafaya koyup 4 yıllığa gideceğim derseniz size kalmış 2 yıllık bölümler rahat zaten mesela elektrik de Hacettepe bile TYT de 350 bin sıralama istiyor.

Nasıl yani ben YKS gireceğim için istiyorum onun için tecil yaptırabiliyor muyum?
tecil istemeniz yeterli diye biliyorum bende 2006lıyım 2005li kuzenim tecil ettirmek istedi ve ettirdi herhangibir rahatsızlığı yada üniversiteye gitmesi gibi bir durum yok

2 yıllık girebiliyorum bilişim güvenliği teknolojisi ya da bilgisayar programcılığı gibi bir şey seçeceğim. Bilmiyorum 4 yıl gerekli mi yoksa 2 yıl yeter mi?

Tecil istemeniz yeterli diye biliyorum bende 2006LIYIm 2005'li kuzenim tecil ettirmek istedi ve ettirdi herhangi bir rahatsızlığı ya da üniversiteye gitmesi gibi bir durum yok.

Anladım onu bir soracağım çok teşekkür ediyorum.

Hocam 2 yıllıkda iş bulur 4 yıllıkda hiç korkmayın hele ki 2 yıllık ön lisans sağlık ve teknik bölümleri 4 yıllıklardan bile daha fazla iş imkanına sahip ondan dolayı 2 yıllık okuyup 4 yıllığa çevirmek isteyen çoğu kişi mesleğini eline alıp 4 yıllık okumadan devam ediyor çevremde örnekleri var.

Yardımınız için çok teşekkür ediyorum önerinizi düşüneceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…