OBP onay işlemi nedir?

Hocam yapmanız 3 saniye sürüyor yapın ne zararı var?

Prim kasmak içindir ya da sistemsel hata olmuştur. Öyle bir şey olmaz OBP dediğiniz şey 9, 10, 11 ve 12. sınıfın ortalamasının işlem görmüş halidir.

Genel olarak OBP güncellemek zorunda değilsinzi ama sonradan hata olursa bu tamamen sizin sorumluluğunuzda ÖSYM sorumluluk kabul etmiyor.
Hocam fotoğraf çokta montaja benzemiyor. Hatta değil. Zaten fazla abonesi olan bir kanaldı adını hatırlamıyorum ama görsem hatırlarım. 50 binden fazla abonesi vardı sanırım. Biliyorum bunlar prim kasmamış olduğunu göstermez. Obpsi 99,1 gibi küsüratsız bir şeydi. Ekstra olarak videoda bunun üstünde durmuyordu. Prim olsa videonun adı vs. bu olurdu. Bence bu konuda bizim bilmediğimiz bir yönetmelik vs. olabilir.

Genel olarak OBP güncellemek zorunda değilsinzi ama sonradan hata olursa bu tamamen sizin sorumluluğunuzda ÖSYM sorumluluk kabul etmiyor.
Yüksekte çıkabilir yani :)

Son düzenleme:
Mevzu şu aslında mezun olduktan sonra sistem kendini bazen güncellemyebiliyor. Bu yüzden de 12. sınıfın 2. dönem notları ÖSYM'ye aktarılmıyor o yüzden ÖSYM bu sorumluluğu öğrencilere bırakıyor.

OBP kırılması olması için senin tercih yapman ve yerleşmen gerekiyor. Yerleşme durumu olmadığı sürece OBP kırılmaz. Yani; tercih yaptın ve yerleşmedin puanın aynı lalır. Tercih yaptın ve yerleşti puanın %50 kırılır.

2. dönemi 1. döneminde kötü olan biri o zaman neden onay yapsın?

2. dönemi 1. döneminde kötü olan biri o zaman neden onay yapsın?
Siz yanlış anlıyorsunuz galiba olayı. Siz onay yapmadığınızda ha tamam yüksek olan geçecek diye bir durum yok. ÖSYM zaten e-Okul sistemimden mezuniyet ortalamanızı çekiyor. Bu bazen yanlış olabilir, eksik olabilir veya hiç çekilmemiş olabilir. Bunun kontrolü ve sorumluluğu öğrenciye bağlı. Öyle hani "2. dönemi kötü ondan yapmayayım fazla puan alırım ehehehe ben çok zekiyim..." gibi bir kafa yok.

Hocam fotoğraf çokta montaja benzemiyor. Hatta değil. Zaten fazla abonesi olan bir kanaldı adını hatırlamıyorum ama görsem hatırlarım. 50 binden fazla abonesi vardı sanırım. Biliyorum bunlar prim kasmamış olduğunu göstermez. Obpsi 99,1 gibi küsüratsız bir şeydi. Ekstra olarak videoda bunun üstünde durmuyordu. Prim olsa videonun adı vs. bu olurdu. Bence bu konuda bizim bilmediğimiz bir yönetmelik vs. olabilir.

Yüksekte çıkabilir yani :)
Bilemiyorum ama öyle bir durum olursa şikayet edilir. Düzeltilir hani öyle yüksek abonesi olan bir yerse eğer şikayet edilmeme olasılığı çok düşük olur öyle bir durumda. Kişinin not ortalaması yüksektir diye düşünüyorum ya da farklı bir durum vardır. Çok detaylı bilmiyorum dediğiniz durumu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı