OBP, sonucu ne kadar etkiler?

İbrahimOyun

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Gazi tıp için ne kadar sıralama lazım?
85 OBP ne kadar etkiler?

Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.

iyi bir puan yaptığın sürece OBP'yi dert etme. Puanına göre etkiler, sıralamalara bağlı olarak çok fazla etki ettiği yerler oluyor. 85 OBP iyi bir puandır. Meslekte okumuşsan ona göre de bazı avantajların oluyor.

Yani anladigim üzere 85 OBP 51 puan veriyor rakiplerimin önüne geçmem için 3-5 soru daha fazla çözmem lazım ki sıralama çok etkilemesin

Yöke bakarsanız, geçen sene en düşük OBP ile girenin puanı 451 yani 90 küsüre tekabül ediyor. En azından sizin birkaç bin daha ön sıralama yapmanız lazım. Çünkü 425 puana geliyor 85 OBP. OBP'nin birkaç puan düşük olması yüksek sıralarda sizi çok geriye atabiliyor maalesef ki. Fakat o "binlik farkı" atmak için kaç soru çözülmesi gerek vs o sınavın bu seneki zorluğuna bağlı olacak. Yığılma olursa bir soru bile sizi çok öne atabilir. Siz bunları hesaplamak yerine elinizden gelenin en iyisini yapmaya bakınız hocam. Olursa zaten gidersiniz, olmazsa da yapabileceğimin en iyisi buydu dersiniz ve olmadı başka bir iyi tıp bölümüne sahip üniversiteye gidersiniz.

Hepinize teşekkür ediyorum iyi geceler diliyorum.

Yöke bakarsanız, geçen sene en düşük OBP ile girenin puanı 451 yani 90 küsüre tekabül ediyor. En azından sizin birkaç bin daha ön sıralama yapmanız lazım. Çünkü 425 puana geliyor 85 OBP. OBP'nin birkaç puan düşük olması yüksek sıralarda sizi çok geriye atabiliyor maalesef ki. Fakat o "binlik farkı" atmak için kaç soru çözülmesi gerek vs o sınavın bu seneki zorluğuna bağlı olacak. Yığılma olursa bir soru bile sizi çok öne atabilir. Siz bunları hesaplamak yerine elinizden gelenin en iyisini yapmaya bakınız hocam. Olursa zaten gidersiniz, olmazsa da yapabileceğimin en iyisi buydu dersiniz ve olmadı başka bir iyi tıp bölümüne sahip üniversiteye gidersiniz.
Hocam alakanız için teşekkür ederim.

Elinizden geleni yapın ama 3 veya 4 şık arasında kaldıysanız risk almayın 2 şıksa en mantıklısını seçiverin.
Güzel yontem teşekkür ederim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı