OBS 28.1.2 çok seferli mod nedir?

TucPac

Zeptopat
Daha fazla  
OBS'e yeni gelen 28.1.2 güncellemesinden sonra kodlayıcı ayarları kısmına yepyeni bir ayar geldi ve bu ayar ne işe yarar bilen var mıdır arkadaşlar Çokseferli mod diye geçiyor.

Multipass mode (Çokseferli mod), video kodlaması sırasında ikinci bir kaynağın kullanıp kullanılmayacağını belirten bir özelliktir.

Bu ayarı Tam Çözünürlük veya Çeyrek Çözünürlük yaparsanız, ekran kartınıza daha fazla yük bindirmiş olursunuz.

Fakat bu, size daha iyi video kalitesi sunar.

Multipass mode (Çokseferli mod), video kodlaması sırasında ikinci bir kaynağın kullanıp kullanılmayacağını belirten bir özelliktir.

Bu ayarı Tam Çözünürlük veya Çeyrek Çözünürlük yaparsanız, ekran kartınıza daha fazla yük bindirmiş olursunuz.

Anlamadım.

İkinci kaynak derken neyi kastediyorsun? Codec'i mi kastediyorsun?

Multipass mode (çokseferli mod), video kodlaması sırasında ikinci bir kaynağın kullanıp kullanılmayacağını belirten bir özelliktir.

Bu ayarı tam çözünürlük veya çeyrek çözünürlük yaparsanız, ekran kartınıza daha fazla yük bindirmiş olursunuz.

Teşekkürler anladım ama 3 mod var şöyle, tek seferde, iki seferde (çeyrek çözünürlük), iki seferde tam çözünürlük. Bunlardan hangisi benim işimi rahaça görür ve ekran kartıma hem çok yük binmeden ve kaliteden ödün vermeden hangi ayarı seçmek mantıklı.
Sitemim şöyle.
⍩⃝ EKRAN KARTI: Evga RTX 3070 XC3 ULTRA GAMING 08G-P5-3755-KL 256 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı

⍩⃝ ANAKART: Gigabyte B450M DS3H AMD B450 DDR4 3200MHz Soket AM4 mATX Anakart

⍩⃝ İŞLEMCİ: AMD Ryzen 5 5600X 3.7 GHz 6 Çekirdek 35MB Cache AM4 Soket 7nm İşlemci

⍩⃝ RAM: GSKILL 32GB (2x16GB) SniperX Gri Kamuflaj DDR4 3000MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram

⍩⃝ KASA: POWER BOOST VK-G3403S 650W 80+ Tempered Glass Mesh Panel USB 3.0 Mid Tower Kasa

⍩⃝ YAYIN KONTROL MONİTÖRÜ: AOC G2460FQ Monitör

⍩⃝ MONİTÖR: PHILIPS 23.8" 242E1GAJ 1ms 144Hz FreeSync HDMI+DP VA Oyuncu Monitörü

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı