OBS 3500 Bitrate'de pikselleşme sorunu

Yusufburakk

Hectopat
OBS'de 3500 bitrate 720p 60 FPS yayın yapıyorum fakat yayın bulanıklaşıyor ve pikselleşiyor. Sebebi nedir ? Nasıl çözerim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer kaliteli bir yayın yapmak istiyorsanız önerilerimi dikkate alın. Çıkış kısmına geliniz. Gelişmiş ayarlar kodlayıcı NVENC yapınız. Ardından bitrate 3500 girin anahtar kare sayısı 2 yapın ve profili high olarak seçiniz. Ayrıca Video kısmına gelip 32 bit ayarını seçiniz 16 değil.

Söylediklerinizi uyguladım ama sorun devam ediyor. Hareketli sahneler de yayında pikselleşme oluyor görüntü çamur gibi oluyor. Ama ekran sabit durunca hiç bir sıkıntı yok cam gibi gerçekten ilginç bir durum.

Tekrar işlemciye verin yayını x264 olarak profile high yapın veryfast kalsın bitrate 3500 anahtar kare sayısı 2 isteğe bağlı arabellek boyutu tıklayıp 3800 yapın. Bitrateniz 4MB mı eminmisiniz? Video kısmında 32 bit oldugunada emin olun.

Upload hızım bu şekilde. Monitör kaynaklı olma ihtimali yok değil mi ?

Son düzenleme:
Bitrate arttırın sorun çözülecektir. 4400 yapabilirsiniz sınır. Ayarlar dediğim gibi kalsın. GPU verin yayını NVENC ayarlarını yapın. Monitörle alakalı değil.

Yine hortlatmak zorunda kaldım. Lakin bu konu cidden büyük bir konu. Hangi ayarı denediysem demedim ama pikselleşmeyi yok edemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…