OBS ayarları nasıl olmalı?

MrJudge

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Cyber İntelligence
Arkadaşlar merhaba YouTube içerik üretmeyi düşünüyorum ancak OBS ayarlarını tutturamıyorum önereceğiniz bir ayar var mı?
Sistem şu şekilde:
RX550 4 GB.
24 GB 3000MHz RAM.
AMD Ryzen 3 3100.

YouTube'ye içerik üretmenden kastın nedir? Canlı yayın mı yoksa video mu?

Eğer video çekip bunun montajı, kurgusuyla uğraşacaksan OBS yerine Radeon ReLive kullanabilirsin. (Radeon Software içerisindeki kayıt ve yayın özelliği budur.) Hem daha verimli hem de daha yüksek kalitede kayıt alabilirsin. Dosya boyutu da bununla birlikte artacaktır, baştan söyleyeyim.

Eğer canlı yayın yapıyorsan öncelikle kablolu internet kullanmalısın. Ardından internet hızını paylaşırsan canlı yayın için yapabileceğin ayarları buna göre yapabiliriz.

YouTube'a içerik üretmenden kastın nedir? Canlı yayın mı yoksa video mu?

Eğer video çekip bunun montajı, kurgusuyla uğraşacaksan OBS yerine Radeon ReLive kullanabilirsin. (Radeon Software içerisindeki kayıt ve yayın özelliği budur.) Hem daha verimli hem de daha yüksek kalitede kayıt alabilirsin. Dosya boyutu da bununla birlikte artacaktır, baştan söyleyeyim.

Eğer canlı yayın yapıyorsan öncelikle kablolu internet kullanmalısın. Ardından internet hızını paylaşırsan canlı yayın için yapabileceğin ayarları buna göre yapabiliriz.

55 Mbps download 14 de uploadım var. Video'da Canlı yayında açıcam.

YouTube'a içerik üretmenden kastın nedir? Canlı yayın mı yoksa video mu?

1080p 60 FPS akıcı bir yayın vermek istiyorum internetimin yeterli olduğunu düşünüyorum ancak ekran kartım yetersiz galiba. Yayın'larda etrafa mousu çevirince karıncalaşma oluyor yayında sebebi nedir?

Bu durumda OBS işini daha iyi görecektir, OBS için konuşabiliriz. YouTube'un Türkiye sınırları içerisinde bir ya da birden fazla canlı yayın sunucusu varsa yine bunların dediğine göre 1080p60 yayın için 4500 il 9000 bitrate arasında verebilirsin. YouTube için gerekli olan diğer ayarları aşağıdaki siteden öğrenebilirsin.

1080p 60 FPS akıcı bir yayın vermek istiyorum internetimin yeterli olduğunu düşünüyorum ancak ekran kartım yetersiz galiba. Yayın'larda etrafa mousu çevirince karıncalaşma oluyor yayında sebebi nedir?
Karıncalaşma sorununa gelecek olursak, eğer sunucu kaynaklı bir sorun yoksa yayını ekran kartına vermediğinden kaynaklı olabilir. Veyahut Türkçesini hatırlayamadığım Downscale Filter özelliğinden seçtiğin seçenekten kaynaklı olabilir. Eğer yayın gücü ekran kartındaysa muthemelen ikinci dediğimden kaynaklıdır. Bunun içinse listedeki özelliklerden her birisini deneyip hangisinin senin için daha iyi olduğuna karar verebilirsin.

Yayında oynadığın oyunun büyük bir etkisi var. Hatta pikselleşmenin bir diğer sebebi bu bile olabilir. Çoğu yerde de söylediğim gibi; zamanında Q9400, HD 6570 ve 8 GB RAM ile aktif olarak yayın açtım. Bu sistemle yayın açarken kalkıp GTA 5 oynamak büyük hayal. Oyun mu oynayayım yoksa yayına görüntüyü kasmadan, pikselleşmeden aktarayım? Bundan ötürü oynadığın oyunun büyük bir etkisi var. Normalde de sisteminin kaldıramayacağı oyunları oynamak istiyorsan durum belli ama CS: GO, Valorant vs. oynamak istersen her şeyi doğru yaptığın sürece (ki bu sadece yayına özel değil) sorun yaşamazsın. Ayrıca RX 550 ile yayın açan yayıncılara rastladım daha önce. Görüntü kalitesi fena değildi.

Görüntüde bozulma oluyorsa yayına drop girmeyecek şekilde hesaplayarak bitrate arttır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı