OBS En İyi Ayar Önerisi

Yükleme hızınız 3 megabit bu da sizi kısıtlayan kısım maalesef.
Çünkü donanım tarafinda yeterli kas gücü var.

Ülkemizde en iyi ve uygun fiyatli yükleme hızı Türksat tarafından sağlanıyor. 81 liraya 5 megabit upload olan paketi kullanıyorum. 4000kbps civarı ülkemize göre iyi sayılabilecek bir yayın yapabiliyorum.
Valla benim yaşadığım ilde kablo net altyapısı mevcut değil o yüzden türk telekom 35 mbs tarifesindeyim upload hızımda 2.7 bu hızla en iyi hangi ayarı yapmalıyım?

Karıncalanmaması için yüksek bitrate ve bunun için de iyi bir yükleme hızı lazım. Kodlayıcı olarak NVENC (Yeni) kullanmalısınız. Ama sürüm eskiyse bu seçenek olmayabilir. Daha fazlası için YouTube'da güzel videolar var.

Günlük upload paketleri var eğer bütçe olarak sıkıntı yoksa 20 liraya alınıyor sanırım o zaman güzel bir yayın kalitesi elde edebilirsin

Ttnet de var mı?
Karıncalanmaması için yüksek bitrate ve bunun için de iyi bir yükleme hızı lazım. Kodlayıcı olarak NVENC (Yeni) kullanmalısınız. Ama sürüm eskiyse bu seçenek olmayabilir. Daha fazlası için YouTube'da güzel videolar var.

Bu seçenek var ama neden bunu seçmeliyim yayıncılar X264 de yapıyorlar sanırsam.

Valla benim yaşadığım ilde kablo net altyapısı mevcut değil o yüzden türk telekom 35 mbs tarifesindeyim upload hızımda 2.7 bu hızla en iyi hangi ayarı yapmalıyım?

Aynı paketi kullanırken Twitch üstünden deneme yayını açtığımda 1900 verdiğimde sorun yaşamamıştım 720p için.
Ayrıca sunucu olarak Berlin yada Frankfurt seçmeni tavsiye ederim.(Twitch için.)

Aynı paketi kullanırken Twitch üstünden deneme yayını açtığımda 1900 verdiğimde sorun yaşamamıştım 720p için.
Ayrıca sunucu olarak Berlin yada Frankfurt seçmeni tavsiye ederim.(Twitch için.)
Aynen bende sıkıntı yok oyunda ping de olmuyor ama twitch de izlediğim zaman karıncalanma oluyor bunun sebebide düşük bit rate herhalde birde sizce OBS mi kullanayım yoksa Stream Labs mı?

Aynen bende sıkıntı yok oyunda ping de olmuyor ama twitch de izlediğim zaman karıncalanma oluyor bunun sebebide düşük bit rate herhalde birde sizce OBS mi kullanayım yoksa Stream Labs mı?
OBS kullanmanızda bir sıkıntı yok, dediğiniz gibi düşük bitrate kaynaklı, verebildiğiniz kadarı ile yetinmek durumunda kalacaksınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı