OBS Kasma Sorunu

Rothaw

Decapat
Merhabalar, ben 1050 Ti ve i5 7400 kullanan bir kişiyim. OBS'te video çekerken kayıt kasıyor fakat ben oynarken oyun kasmıyor. Yani oyun değil, kayıt kasıyor. Sebebini bilen varsa yazabilir misiniz? 1 haftadır uğraşıyorum.

Merhabalar, i5 çekirdek sayısının az olması ve kayıt seçeneğinin bir nevi render performansı olduğu için kayıt yapma konusunda sıkıntı yaşabilirsiniz.

Merhabalar, ben 1050 Ti ve i5 7400 kullanan bir kişiyim. OBS'te video çekerken kayıt kasıyor fakat ben oynarken oyun kasmıyor. Yani oyun değil, kayıt kasıyor. Sebebini bilen varsa yazabilir misiniz? 1 haftadır uğraşıyorum.

Driverleriniz ve Nvidia ekran kartı ayarlarınız oyun için performanslı bir şekilde ayarlı mı? Ek olarak OBS'yi otomatik yapılandırırsanız, oradan da kayıt için en iyi hâle getir derseniz bir sıkıntı olmayacağı kanaatindeyim.

Sanırım Encoder olarak GPU kullanıyorsunuz (NVEC ya da H264). Son 1 senedir Windows'un ön plandaki uygulamalara yüksek kaynak ayırma politikası yüzünden OBS (ve diğer bütün kayıt programları) zor anlar yaşıyor.

Ekran kartı kaynakları önceliği oyuna veriyorlar (tam ekran ve ön plandaki uygulama), OBS ise arka planda sessiz sessiz sırasını bekliyor ama o sıra saniyede 1 defa ya geliyor ya gelmiyor.

Çözüm: oyun FPS'ini sınırlandırmak ve oyunun %80 üzeri GPU kullanmadığından emin olmak. Ancak bu sayede o geriye kalan %20'lik GPU gücünü OBS'ye ayırıp akıcı bir kayıt almak mümkün.

Alternatif çözüm: eğer oynadığınuz oyun CPU'ya çok yüklenmiyorsa CPU encoder'a geçmek ve görev yöneticisinden OBS'in önceliğini "yüksek" olarak ayarlamak. Böylece görüntü kaydı GPU ile değil, CPU ile yapılacak.

Yine de FPS sınırlandırmayı iki çözümde de öneriyorum.

Hiç biri işe yaramazsa çözüm; Nvidia Shadowplay.

Bunu yazmak için girmiştim. Yayın haricinde Shadowplay çok rahat iş görecektir. (Yayın yapmayı hiç denemedim, belki yayın konusunda da iydir.) OBS ile uğraşmaya gerek yok.
Teşekkür ederim , hemen ShadowPlay'i indirip deneyeceğim.
Teşekkür ederim, sorunu çözdüm, ShadowPlay'i indirdim ve test videosu çektim, herşey gayet normaldi. Tekrar teşekkür ederim.

Son düzenleme:
G4560+1050 Tİ ile sorunsuz,kasmadan video kaydı yapabiliyorum. Sorun RAM kaynaklı olabilir.
Intel, 2018'den önceki tüm i serisi işlemcileri kendi eliyle mahvetti. Geçtiğimiz iki senede ortaya çıkan toplam 6 tane tasarım açığı yüzünden aslında dünya çapında işlemcilerini toplaması gerekiyordu ama tabi ki bir ülke kadar güçlü olan firma "biz bunu yazılımsal yamalarla hallederiz, rahat olun" dedi. Söz konusu yamalar bir hafta içinde hem Linux hem Mac hem de Windows için çıktılar. Ama bu yazılımlar, tüm bu açıklara karşı yapılan işlemleri sürekli gözden geçiriyorlar. Bu yüzden Intel'in iddiasıyla %3-5, gerçek rakamlarla %40'lara varan performans düşüşleri oldu.

Şahsen 2016'nın sonunda aldığım i5 6500 işlemcim ile o zaman aldığım benchmark puanlarının %70'ini ancak alıyorum ve yüksek işlemci isteyen oyun/uygulamalarda sistemim kesinlikle stabil değil. The Division, Rainbow Six Siege ve PUBG gibi oyunlarda, video kaydını geçtim, oyunun içinde sürekli anlamsız takılmalar yaşıyorum.

Sırf bu yüzden depoma gelir gelmez AMD 3. nesil Ryzen'lere geçeceğim ilk fırsatta.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı