OBS programı hakkında

zigana02

Centipat
Katılım
16 Nisan 2020
Mesajlar
144
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar. OBS programında oyun yakalama seçeneği ile ekran yakalama seçeneği arasında yayın kalitesi yönünden bir fark var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Biri ekranın tamamını yayına yansıtıyor. Diğeri sadece oyun penceresini yansıtıyor. Hangisi daha iyi bilmiyorum ama en basitinden oyunu yakalarken Alt+Tab yaptığında ekranda hiçbir şey gözükmez -ya da sadece oyun gözükür.- Eğer ekran yakalama açarsanız. Alt+Tab yaptığında her şey yayına iletilir. Performans açısından fark etmiyor diye biliyorum ama Alt+Tab durumunda yayına giden oyun görüntüsü düşük FPS ile yansıtılıyor. Performansı etkilemediğini düşünüyorum yine de.

Edit: kalite olarak da etkilemiyor ama daha büyük kitleli yayıncılar oyun değiştirdiklerinde yayına bir geçiş görüntüsü veriyorlar. O masaüstündeyken veya başka bir şeyle uğraşırken sana bir resim veya GIF yansıtıyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı