OBS Studio siyah ekran yakalama

Arkadaşlar merhaba, OBS programında ne sahnesi seçersem seçeyim siyah ekran olarak yakalıyor. Masaüstü, oyun vesaire fark etmeksizin siyah ekran. Ekran kartım ASUS Dual RX 580 4 GB modeli. Sizce problem neden olabilir? Yardımcı olur musunuz?

Teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba, OBS programında ne sahnesi seçersem seçeyim siyah ekran olarak yakalıyor. Masaüstü, oyun vesaire fark etmeksizin siyah ekran. Ekran kartım ASUS Dual RX 580 4 GB modeli. Sizce problem neden olabilir? Yardımcı olur musunuz?

Teşekkürler.

Hocam, adını unuttuğum bir Windows ayarını performanstan çıkarıp enerji tasarrufu moduna geçirmeniz gerekiyor. İlgili sorunun çözümünü YouTube'da bir videoda görmüştüm ve ilk defa işe yaramıştı. Bulursam atacağım.

Teşekkürler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buyurun hocam, aynı sorun bende de vardı bu yöntem ile düzeldi.

OBS simgesine sağ tıklayıp özellikler kısmında şu ekrandaki gibi hedef yazan yerin sonuna şu kodu ekleyin --allow-opengl:

explorer_kcKfRYwbf7.png

Not: Bu kodu yazmadan önce ilgili yerde bir adet boşluk bırakın.
Not 2: Bu ayarı yaptıktan sonra OBS'de ayarlardan gelişmiş sekmesinde işleyiciyi OpenGL olarak seçip programı kapatıp açmalısınız.
Not 3: Bu ayar sonrası pencere yakalama çalışmıyor. Çalıştırmak için OpenGL yaptığınız ayarı geri alın.

Ayarların fotoğrafını atma şansınız var mı?
Belki başka birine yardımı dokunur.
OBS ayarlarından kodlayıcı ayarları ile uğraştım. Ayar x256 gibi bir seçenekteydi, onu AMD yazan seçenek ile değiştirdim. İlkinde, windows bu kodlayıcı ile oynatmak için o kodlayıcıyı satın almam gerektiğini söyledi 2.75 Türk Lirası tutarında. Diğer AMD yazan seçeneği işaretledim, çekim yaptım. İstediğim sekmeleri kaydediyor artık. Eğer yardımım dokunursa birilerine ne mutlu. İlginiz için teşekkürler. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı