OBS Studio'da "NVIDIA NVENC H264 (kullanım dışı)" gözüküyor

tayfurbg

Megapat
Daha fazla  
Herkese iyi forumlar.

OBS Studio'da yayın ayarları yapıyorum fakat ayarlarda "NVIDIA NVENC H264 (kullanım dışı)" seçeneğinin "kullanım dışı" olarak görünmesinin nedeni nedir. ?

ek olarak bir diğer seçenekte "NVIDIA NVENC H264" yazıyor ama kullanım dışı olan seçeneğinin içinde ki özellikleri bulamıyorum.

mesela kullanım dışı olanı seçtiğimde CBR ayarları varken diğerinde bu ayar yok.

Ekran kartım : RTX 4070 ventus

Dosya Ekleri

• resim_2025-04-17_135331700.png
    resim_2025-04-17_135331700.png
    46,2 KB · Görüntüleme: 52
  • Ekran görüntüsü 2025-04-17 135708.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-17 135708.png
    52,8 KB · Görüntüleme: 49
Herkese iyi sosyaller.

OBS Studio'da yayın ayarları yapıyorum fakat ayarlarda "NVIDIA NVENC H264 (kullanım dışı)" seçeneğinin "kullanım dışı" olarak görünmesinin nedeni nedir?

Ek olarak bir diğer seçenekte "NVIDIA NVENC H264" yazıyor ama kullanım dışı olan seçeneğinin içinde ki özellikleri bulamıyorum.

Mesela kullanım dışı olanı seçtiğimde CBR ayarları varken diğerinde bu ayar yok.

Ekran kartım: RTX 4070 Ventus.

Hocam cevabını ve ne yapmanız gerektiğini bulduysanız atar mısınız bende aynı şekilde aynı sorunu yaşıyorum.

Hocam cevabını ve ne yapmanız gerektiğini bulduysanız atar mısınız bende aynı şekilde aynı sorunu yaşıyorum.
Hocam selamlar,

OBS’te “kullanım dışı” olarak görünen seçenek, programın eski bir sürümüne ait. OBS, bu seçeneği artık güncel tutmadığı için kullanım dışı olarak işaretlemiş.
Alttaki diğer seçeneği (örneğin NVIDIA NVENC H.264) seçtiğinizde aslında aynı ayarları kullanıyor, sadece birkaç ek özellik ve güncelleme eklenmiş haliyle çalışıyor. Yani bu yeni seçenek, eski seçeneğin güncellenmiş versiyonu diyebiliriz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı