OBS video kayıt ve yayın için ayarlar

CaT Vi TaB

Centipat
Donanım: i7 3770, NVIDIA 1060, 16 GB RAM.
İnternet: 20MS, 50Mbps(download), 4-5 Mbps(upload).

Yukarıda dediğim gibi PC ve netim böyledir OBS'de kayıt türü olarak neyi önerirsiniz ve yayın için Bit hızı ve en önemlisi donanım mı yazılım mı seçmem gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz konu dışı ama işlemcini değiştirmeni öneririm aynı işlemci ve ekran kartına sahip sayılırım iyi bir render performansı yok o işlemcinin.

Donanım: i7 3770, NVIDIA 1060, 16 GB RAM.
İnternet: 20MS, 50Mbps(download), 4-5 Mbps(upload).

Yukarıda dediğim gibi PC ve netim böyledir OBS'de kayıt türü olarak neyi önerirsiniz ve yayın için Bit hızı ve en önemlisi donanım mı yazılım mı seçmem gerekiyor.
Yayında bir sıkıntı olmaması için 2500 bitrate'nin üstüne çıkmamanı öneririm.

Biraz konu dışı ama işlemcini değiştirmeni öneririm aynı işlemci ve ekran kartına sahip sayılırım iyi bir render performansı yok o işlemcinin.
Bunun farkındayım seneye Ryzen 5 3600 ve anakart düşünüyordum fakat korona falan işe girince o iş yattı değiştirmek mümkün olamıycak elimdekiyle de bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
Yayında bir sıkıntı olmaması için 2500 bitrate'nin üstüne çıkmamanı öneririm.
4000 bitrate te yayın açtım başta sıkıntı yok fakat 10 dk sonra oyunlarda 2357345ms falan oluyor.

Bunun farkındayım seneye Ryzen 5 3600 ve anakart düşünüyordum fakat korona falan işe girince o iş yattı değiştirmek mümkün olamıycak elimdekiyle de bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

4000 bitrate te yayın açtım başta sıkıntı yok fakat 10 dk sonra oyunlarda 2357345ms falan oluyor.
speedtest.com üzerinden internetini test edermisin ardından ekran görüntüsünü at

Dosya Ekleri

• SPeedtestnet.jpg
    SPeedtestnet.jpg
    7,1 KB · Görüntüleme: 55

Normal bir yayında 4000 bitrate'de zaten sıkıntı olmaz. Ben sana oyun oynayacağın için 2500 bitrate yapmalısın demiştim. Çünkü, hem sen yayın platformuna upload yapıyorsun hem de oynadığın oyun sunucuya yapıyor. Bu iki upload'a, upload kotan yetmezse droplar ve yüksek pingler olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı