OBS'de gün geçtikçe artan CPU kullanımı

Shadonq

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar her gün canlı yayın açıyorum ve gün gitgide CPU kullanımı artıyor. OBS uygulamasın da sadece oyun yakalama mevcut herhangi bir video eklenmediği halde böyle.

i7 6700K 4.0 GHz.
1070 STRIX.
Z270 tomahaw.
G.Skill 8 GB 3200MHz (2x)
250GB SSD.
2TB HDD.

Ne kadar kullandığını paylaşabilir misiniz?

Hiçbir aktiflik yokken 0,4 ile 0,6 arası kullanıyor bende.

Yayın sırasında %5 civarlarında kalıyor bende genelde. Bazen yükselmeler yaşayabiliyor ama %10 değerinin hiç üzerine çıktığını görmedim.

OBS tuval görüntüsünde neler tutuyorsunuz. Bunlarda etkiliyor olabilir.
Kaynak eklentileri yine kullanımı arttırıyor bildiğim kadarıyla.

Yayın ayarlarım ise;
Kodlayıcı : x264
Oran kontrolü : CBR. Diğerlerini hiç denemedim herkes bunu öneriyor diye.
Bit hızı : 3800 (5,8 civarı bir upload olması kaynaklı. )
Anahtar kare aralığı : 2 ( Bunun tam olarak ne işe yaradığını anlayamadım. Videolarda bahsetmiş olanlar olsa da. )
CPU kullanım ön ayarı : fast bende. Medium kullandım hep. Denemek amaçlı fast kullanıyorum farkı görmek için.
Profil : Şu an için main. High kullanıyorum normalde. Yine farkı görmek için bir seçim şu anlık.
Ayarla : Yok.

X264 Ayarları ( boşukla ayrılmış ) : Burası bende boş. Ancak bazıları bir kod giriyor. Bu kodun ne olduğunu anlayamadım diye kullanmıyorum ben.

Video kısmında ise;
Tuval ile çıkış çözünürlüğünü 1280x720p değerde tutuyorum. Tuval çözünürlüğü farklı olunca bozulma oluyor gibi geliyor bana.
Boyut azaltma filtresi : 36 örnekli olan bende.
FPS değeri : 60 olarak seçili.

Gelişmişteki işlemci önceliği seçimi yüksek bende.

Sunucu seçimi konusunda kararsızım ben. Şu an için Frankfurt (5) seçili. Ne kadar doğru bir seçim bilemiyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı