Selam, yaklaşık 1,5 yıldır tanımlı OKB hastasıyım. Senin gibi çeşitli kaygı problemlerim var ve inan ki gerçekten çok kötüler. Çeşitli ilaçlar kullanıyorum. İleri derecede bir vakayım yanılmıyorsam. Düşünce detayı vermiyorum çünkü bendeki sorunları sana söylersem, sende de buna benzer düşünceler oluşabilir. O yüzden OKB hakkıda internetten bilgi alınca lütfen hastaların düşünce bakımından semptomlarına bakmamanı öneririm.
Gelelim senin kaygına, yüzüne birinin kezzap atma düşüncesi.
Bir psikiyatrist değilim ama yirmiden fazla psikiyatri seansına gitmiş biriyim. Bu düşüncenin senin çapında büyümesi, bir Kaygı Bozukluğu'na işaret olabilir. Verebileceğim birkaç tavsiye var. Kafanı dağıtmaya çalış. Bu benim en çok uyguladığım çözüm yollarından biri. Zaman zaman işe yarıyor, bazen yaramıyor ama uygulamanı tavsiye ederim. Örneğin bilmiyorsan herhangi bir Kodlama dili öğren, yemek yapmayı seviyorsan bir Mutfak Kültürü'nden istediğin yemeği yap. Ya da bir inancın varsa o inanca biraz kendini ver kafanı dağıt. Mesela
.
Sokakta yürürken aklına birinin kezzap atma düşüncesi geliyor mesela. Kafana güzel bir anını getir. Onu düşün. Tabii önüne bakıp birine çarpma sokaklarda. En mantıklı ani çözüm bu olacaktır. Mantık bakımından bunun gerçekleşme olasılığının neredeyse olmadığını da düşünebilirsin ama bazı zamanlarda mantık işe yaramayabilir.