Obsesif kompulsif bozukluğu nasıl yenebilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kezzap haberlerine baktığınızda genelde birbirlerini tanıyan 2 kişi arasında geçer ve büyük bir tadsızlık sonrası olur. Etrafınızdakilerle ilişkiniz iyiyse korkacak bir şey yoktur.

Kezzap haberlerine baktığınızda genelde birbirlerini tanıyan 2 kişi arasında geçer ve büyük bir tadsızlık sonrası olur. Etrafınızdakilerle ilişkiniz iyiyse korkacak bir şey yoktur.

Genelde boşanmak isteyen kadınlara atıyorlar. Vakaların %95'i öyle. Ben kadın olsaydım herhalde iyice deliricektim.
Arkadaşlar cevap yazmanız için psikiyatris olmanıza gerek yok herkesin fikiri şu an benim için çok önemli konuyu okuyan kişi aklından geçeni yazsın lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki bu hastalık geçmiyecek mi ömürüm boyunca böyle mi yaşayacağım?

Bir psikoloğa veya psikiyatriste danışıp sorununun tam tanımını öğrenmenizi şiddetle öneririm. OKB/Kaygı Bozukluğu gibi rahatsızlıkların çok değişen süreleri olabiliyor. Bazen bir haftada geçiyor bazen yıllarca kalabiliyor. Lütfen korkma yıllarca dediğim için. Bazı kişilerde oluyor herkeste değil. O yüzden bir psikolog-psikiyatriste danış daha detaylı sağlık tanımı için.

Hocam birşey diyeceğim. Şimdi erkeğe kezzap atılma vakaları çok az değil mi? Bu şeyden sadece kadınlar mağdur oluyor gibi geldi bana çünkü internette şuana kadar 1 tane vaka gördüm erkeğe atılan bu yıl Kahramanmaraş'ta oldu hatta.

• Kendi kendinize böyle bir tanı koyamazsınız. Bir uzmana görünmeniz gerekiyor.
  • Burada iki-üç satır yazı yazarak sizi tedavi edemeyiz.
  • Böyle korkuların anlamsız olduğunu kendinize telkin edip normal bir şekilde hayatınıza devam edeceksiniz.

Öncelikle kendi kendine teşhis koyma, eğer şikayetlerin fazlaysa veya artmaya devam ediyorsa kesinlikle bir psikolog ya da psikiyatriye danış.

Ancak şunu söylemeliyim ki 8 yaşımdan beri (12 yıldır) genel olarak OKB ve kaygı bozukluğu gibi tanılar için tedavi olan biri olarak mümkünse seçtiğin doktor bir devlet hastanesinde veya özel hastanede çalışan bir doktor olmasın. Kendi kliğini olan biri olması inan çok daha önemli. Son 1 yıldır özel bir doktor kontrolünde tedavi oluyorum ve şunu anladım ki devlet hastanesinde veya özel hastanede tedavi olmuyormuşum ben. Çoğunun yaptığı iş ilaç yazmak ki bu da aslında günü kurtarmak oluyor.

Geçmiş olsun.

Arkadaşlar adam zaten psikiyatri diye bir şeyin zaten olduğunu biliyor, burada ona tedavide yardımcı olacak kendi düşüncelerinizi yazdığınızda emin olun o bu konuyu önemseyip tavsiye verdiğiniz için bile kendini iyi hissedip hastalığı geçirebilir.

Maalesef psikolojik rahatsızlıklar kendi kendine öyle dediğiniz kadar kolay çözülemiyor.

Arkadaşların da dediği gibi, yüzüne kezzap atacak kadar senden nefret eden birisini tanımıyorsan korkmana gerek yok. Rasgele bir adamın gelip de senin yüzüne kezzap atma olasılığı yok bile diyebilirim. Zaten haberlerde görüyorsan bu kezzap olayının hemen hemen hepsi boşanma aşamasında olan psikopat eşler arasında oluyor.

Her gün balkona çık, çayını al ve uzun bir süre boyunca yolda yürüyen insanları izle. Yani rasgele birinin gelip yolda yürüyen adama kezzap atmadığını görmen aklındaki bu düşünceyi eritir bence.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim kendimi biraz daha iyi hissediyorum. Bu kezzap olayları genellikle ayrılmak isteyen kadınlara atılıyor değil mi? Yani benim korkmam gereken bir durum yok sevgilim psikopat değilse. Zaten erkek olduğum için sevgilimin bana kezzap atma olasılığı çok düşük olsa gerek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…