Obsidian’ın yeni oyunu Avowed, 80 Metacritic puanı ile çıkış yaptı

80 bir Obsidian oyununa göre düşük geldi nedense. Neyse çıkınca bakarız.

Başlangıç için iyi aslında, son zamanlarda çıkan oyunları da düşünürsek bence iyi.

Combat hakkında ne söyleyebilirsin?
3 saat kadar deneyim edebilme fırsatımın olduğu süreç içerisinde Murat Sönmez’in videosunda çok fazla övüyor olduğu kadar kesinlikle bir tat aldım. Skyrim ve benzeri bir aRPG oyununda ilk kez oturaklı animasyonlar eşliğinde tok bir şekilde tatmin ediyor olan bir combat sistemine kafa yorabiliyor olmayı başarabilmişler.

Microsoft’un vermiş olduğu kısıtlı bütçeye rağmen üzerinden geçilmiş olan birçok detay ve temel yapı eşliğinde oyun iyi bir deneyim sunabiliyor olmayı doğrudan vaat ediyor.

Son düzenleme:
3 saat kadar deneyim edebilme fırsatımın olduğu süreç içerisinde Murat Sönmez’in videosunda çok fazla övüyor olduğu kadar kesinlikle bir tat aldım. Skyrim ve benzeri bir aRPG oyununda ilk kez oturaklı animasyonlar eşliğinde tok bir şekilde tatmin ediyor olan bir combat sistemine kafa yorabiliyor olmayı başarabilmişler.

Microsoft’un vermiş olduğu kısıtlı bütçeye rağmen üzerinden geçilmiş olan birçok detay ve temel yapı eşliğinde oyun iyi bir deneyim sunabiliyor olmayı doğrudan vaat ediyor.
Denemeyi çok sonra düşünüyordum. Artık hızla bir şekilde deneyeceğim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Türkiye'de fikirleri kanaat önderi gibi lanse ediliyor olan Dost'tan da temel detayların övgüleri eşliğinde gümüş madalya incelemesi yayına alınmış. Video içerisinde kısıtlı bütçe detayını da belirtebiliyor olmayı ihmal etmemiş.

Dost'un video içeriğinde anlam verememiş olduğum tek nokta 10. saatte loot yapmaktan halen ilk kısımda birkaç ana görev tamamlamış olan ben ve 25. saatte halen ilk kısımda olduğunu belirtiyor olan Murat Sönmez'e göre kendisinin 4 kısımdan oluşuyor olan oyunu 36 saat içerisinde nasıl bir şekilde bitirebilmiş olduğu yönünde. Video içerisinde yaratmış ve seçmiş olduğu item ve buildler eşliğinde karakterinin güçsüz kalmış olması üzerinden bazı şeyleri yanlış mı yapmış olduğunu da belirtiyor. Genel olarak Dost'un video içerisinde yer alıyor olan eleştirileri de kendi oynanış beceriksizliği ile alakalı olan bir temel yapı üzerinden kurgulanmış.

Avowed ile ilgili genel düşüncem çıkış yapmış olduğu dönem evrenine hayran kalmış olduğum Pillars of Eternity evreninin içerisine The Elder Scrolls yapısının Obsidian Entertainment'in çeşitli detaylara önemli düzeyde kafa yormuş olan geliştirici ekibi ile doğrudan aRPG yapısına çok başarılı bir şekilde uyarlanabilmiş olması yönünde. Evrenler üzerinden temel yapılar ile geliştiriliyor olan formüller birçok yapım için doğrudan örnek teşkil ediyor olmalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun epey güzel, daha ikinciyi haritayı bitirmedim (sanırım toplam dört harita var) ama şimdiden oyuna ikinci kez başladığımda neleri farklı yapacağımı planlamaya başladım. Fallout: New Vegas ve Skyrim gibi kendini tekrar tekrar oynatma isteği uyandırdı bende. Şu anlık iyi gidiyor, bakalım oyunun sonuna gelince bu tekrar oynama isteği kalacak mı?

Bu arada şunu paylaşayım, bir oyuncunun Endgame'deki kapışmalarını içeriyor. Çok farklı ve keyifli bir oynanış ortaya koymuş. Cyperpunk'ın orta çağda geçen hali gibi bir izlenim bıraktı bende :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Geri
Yukarı