OC ile anakartın desteklediği RAM hızı yükseltilir mi?

• Konuyu başlatan EymK
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 745
Tamamdır cuma günü indirip, atayım.

@the Prodigy hocam buyurun.

Eki Görüntüle 2303050

@the Prodigy @Vınnnn @Recep T Hocam 3400MHz sorunsuz oldu ancak 3600MHz'yi anca 1.4v da actirabildim. Onun disinda su RAM gecikme zimbirtilari hakkinda bilginiz varsa yardimci olur musunuz biraz daha dusureyim gecikmeleri.
Eki Görüntüle 2303296
Eki Görüntüle 2303300

Eki Görüntüle 2309787
@the Prodigy hocam dogru sayfa mi? Bide bunun gibi 4 sayfa daha var ve hepsi ayni.

Galiba sadece seri numaralari farkli.

Bu ayarları test etmediysen ilk önce bu programla test et.

Hiç hata almazsan ardından; tRRDS 6, tRRDL 6, tFAW 24, tWTRS 4, tWTRL 12, tWR 20, tRTP 10, tRFC 630, tRDWR 10, tWRRD 4, tRDRDSCL 4, tWRWRSCL 4 verip test edebilirsin. Bunlar için ekstra voltaj vermene gerek yok. Eğer bunlar da geçerse tRAS 30, tRC 54, tRP 17, tWTRS 3, tWTRL 9, tRDRDSCL 3 tWRWRSCL 3, tWR 16, tRTP 8 de deneyebilirsin. Son verdiklerimi tek seferde girmemeye dikkat et çünkü sıkı zamanlamalar oldukları için hata vermeleri olası. Ama tRDRDSCL ve tWRWRSCL ikilisini beraber ve tWR ve tRTP ikilisini beraber değiştirmelisin.

Bu ayarları test etmediysen ilk önce bu programla test et.

Hiç hata almazsan ardından; trrds 6, trrdl 6, tfaw 24, twtrs 4, twtrl 12, twr 20, trtp 10, trfc 630, trdwr 10, twrrd 4, trdrdscl 4, twrwrscl 4 verip test edebilirsin. Bunlar için ekstra voltaj vermene gerek yok. Eğer bunlar da geçerse tıraş 30, trc 54, tRP 17, twtrs 3, twtrl 9, trdrdscl 3 twrwrscl 3, twr 16, trtp 8 de deneyebilirsin. Son verdiklerimi tek seferde girmemeye dikkat et çünkü sıkı zamanlamalar oldukları için hata vermeleri olası. Ama trdrdscl ve twrwrscl ikilisini beraber ve twr ve trtp ikilisini beraber değiştirmelisin.

Hocam ilk seferde hata almadım. Şimdi dediğiniz ilk değerleri girip test ediyorum eğer bunları da geçerse son verdiğiniz değerleri, bir değer girip bir tur test edip sonra bir değer daha girip test etmeye bu şekilde mi devam edeyim?

@the Prodigy hocam dediklerinizi yaptim. Testmem5'te hiçbir hata almadim ama sunlari "tRDRDSCL 3 tWRWRSCL 3" 4'ten 3'e cekerken no signal oldu ikisinide beraber degistirdim dediginiz gibi ama olmadi. O yuzden sadece o ikisini 4'te biraktim onun disinda dediginiz her şeyi yaptim.
resim_2024-09-14_172140704.png

En son olarak da butun degerleri tamamen girdikten sonra extreme'li testi yaptim, 1 saat boyunca hicbir hata vermedi. Bunlar disinda yapmam gereken baska bir sey veya atmam gereken bir gorsel var mi?

Son düzenleme:
Hocam ilk seferde hata almadım. Şimdi dediğiniz ilk değerleri girip test ediyorum eğer bunları da geçerse son verdiğiniz değerleri, bir değer girip bir tur test edip sonra bir değer daha girip test etmeye bu şekilde mi devam edeyim?

@the Prodigy hocam dediklerinizi yaptim. Testmem5'te hiçbir hata almadim ama sunlari "tRDRDSCL 3 tWRWRSCL 3" 4'ten 3'e cekerken no signal oldu ikisinide beraber degistirdim dediginiz gibi ama olmadi. O yuzden sadece o ikisini 4'te biraktim onun disinda dediginiz her şeyi yaptim.
Eki Görüntüle 2310347
En son olarak da butun degerleri tamamen girdikten sonra extreme'li testi yaptim, 1 saat boyunca hicbir hata vermedi. Bunlar disinda yapmam gereken baska bir sey veya atmam gereken bir gorsel var mi?

Zentimings paylaşabilirsin. Bu hâliyle de fena değil ama daha da zorlayabilirsin.

tRCDWR 8, tRRDS 4, tRRDL 4, tFAW 16, tWR 12, tRTP 6, tRFC 585 deneyebilirsin. Ayrıca tRCDRD'yi 17'ye, tRP'yi 13'e, tRAS'ı 21'e, tRC'yi 34'e, tWTRS'i 2'ye, tWTRL'i 4'e, tWRRD'yi 2'ye, tRDRDDD'yi 4'e, tWRWRDD'yi 6'ya kadar düşürmeyi deneyebilirsin. Son verdiklerimi tek tek verdiğim sıraya göre yapmanı öneririm, düşürebildiğin kadar düşür hepsini. Son olarak tRDWR 8 tCWL 16 veya tRDWR 10 tCWL 14 deneyebilirsin. Eğer görüntü alamazsan tRDWR 9 tCWL 16 dene.

tRCDWR 8, tRRDS 4, tRRDL 4, tFAW 16, tWR 12, tRTP 6, tRFC 585 deneyebilirsin. Ayrıca tRCDRD'yi 17'ye, tRP'yi 13'e, tRAS'ı 21'e, tRC'yi 34'e, tWTRS'i 2'ye, tWTRL'i 4'e, tWRRD'yi 2'ye, tRDRDDD'yi 4'e, tWRWRDD'yi 6'ya kadar düşürmeyi deneyebilirsin. Son verdiklerimi tek tek verdiğim sıraya göre yapmanı öneririm, düşürebildiğin kadar düşür hepsini. Son olarak tRDWR 8 tCWL 16 veya tRDWR 10 tCWL 14 deneyebilirsin. Eğer görüntü alamazsan tRDWR 9 tCWL 16 dene.
1726507147601.png

Hocam basta verdiginiz degerleri yaptim. Onun disinda diger bir kac tane degeri de denedim ama hicbirinde goruntu alamadim. Bende bu sekliyle birakmaya karar verdim. En son ki halinin gorselini attim. Yardimlarin icin tesekkur ederim @the Prodigy .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı