OC nedir, zarar verir mi?

TheKru

Picopat
Daha fazla  
Selam. Ekran kartım kfa2 GTX 1660S 6 GB GDDR6 192 bit ve anakartım MSI Z170A Gaming m7. sistem hız aşırtmaya çok uygun yani ekran kartı OC anakart OC yapmaya uygun ama OC nedir? Bildiğim kadarıyla performansı yükseltmek için anakartım falan gücünü olabildiğinden fazla kullanmak ama herhangi bir zarar verir mi?

Selam. Ekran kartım kfa2 GTX 1660S 6 GB GDDR6 192 bit ve anakartım MSI Z170A Gaming m7. sistem hız aşırtmaya çok uygun yani ekran kartı OC anakart OC yapmaya uygun ama OC nedir? Bildiğim kadarıyla performansı yükseltmek için anakartım falan gücünü olabildiğinden fazla kullanmak ama herhangi bir zarar verir mi?

OC demek bileşenlere standart olarak belirlenmiş gereken güçten fazla güç vermektir. Örneğin 6V bir elektrik motoruna 8V verirsen daha hızlı döner. Fakat ömrünü yersin.

PC içinse soğutman iyiyse yine ömürden yersin ama ömründe ne kadar fark olacağı tamamen sisteme ve soğutmana bağlı.

OC hem performans hem de sıcaklık için de yapılır. Giris voltajını fabrika versiyonundan farklı değerlere ayarlayarak daha stabil hale getirme veya daha üst seviye calışmasını sağlarsın.
Örnek olarak stok soğutucuda 5600X kullanıyorsun ve sıcaklık fazla olduğu zaman voltajını ayarlayarak (Deneme yanılma ile) hem performans kaybı yaşamazsın hem de sıcaklığı düşürebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı