Sistemimi Gaming mod açık bir şekilde kullanıyordum. 4.050 GHz'e işlemciyi sabitliyordu. Ve oyunlarda arada birden ekran gidiyor ve anakarttaki CPU LED ışığı yanık kalıyordu kapatıp açılınca düzeliyordu. Core Boost açıkken 1,450 voltaj falan veriyordu işlemciye sıcaklık değerleri çok yüksek oluyordu. Bende kendim OC yapıyordum.
4, 2 GHz ve 1, 3V verdikten sonra F10'a basıp çıktım ve sistem bir daha açılmadı. CPU LED ışığı yanıyor ve sönmüyor. Kasaya güç geliyor tüm fanlar çalışıyor RGB'ler devreye giriyor.
Denenenler;
BIOS pili çıkartıldı 3 5 saat beklendi, takıldı. Ama yine açılmadı.
BIOS pili ters takıldı sistem başlatıldı yine olmadı.
BIOS flashback yapıldı.(MSI.ROM yazıp flash bellekten sistem kapalı iken BIOS yüklendi) yine anakartta CPU LED ışığı yanıyor ve BIOS'a bile gelmiyor.
RAM'ler yer değiştirildi. Farklı RAM'ler denendi yine sonuç yok.
Farklı ekran kartı denendi yine görüntü gelmiyor BIOS bile gelmiyor.
Kendi ekran kartım ve monitörüm başka sistemde görüntü veriyor.
İşlemcimi yaktım galiba.
Sistem özellikleri.
Ryzen 5 2600X.
B450M Mortar Max.
RX5700 Mech GP OC.
PSU: Corsair vs 550.
Kısaca problemim sistemin güç düğmesine basıyorum ve görüntü gelmiyor anakartta EZ Debug CPU LED ışığı yanıyor.
4, 2 GHz ve 1, 3V verdikten sonra F10'a basıp çıktım ve sistem bir daha açılmadı. CPU LED ışığı yanıyor ve sönmüyor. Kasaya güç geliyor tüm fanlar çalışıyor RGB'ler devreye giriyor.
Denenenler;
BIOS pili çıkartıldı 3 5 saat beklendi, takıldı. Ama yine açılmadı.
BIOS pili ters takıldı sistem başlatıldı yine olmadı.
BIOS flashback yapıldı.(MSI.ROM yazıp flash bellekten sistem kapalı iken BIOS yüklendi) yine anakartta CPU LED ışığı yanıyor ve BIOS'a bile gelmiyor.
RAM'ler yer değiştirildi. Farklı RAM'ler denendi yine sonuç yok.
Farklı ekran kartı denendi yine görüntü gelmiyor BIOS bile gelmiyor.
Kendi ekran kartım ve monitörüm başka sistemde görüntü veriyor.
İşlemcimi yaktım galiba.
Sistem özellikleri.
Ryzen 5 2600X.
B450M Mortar Max.
RX5700 Mech GP OC.
PSU: Corsair vs 550.
Kısaca problemim sistemin güç düğmesine basıyorum ve görüntü gelmiyor anakartta EZ Debug CPU LED ışığı yanıyor.