MSI RTX 2060 OC Scan sonrası görüntü vermiyor

SofiMaster

Decapat
Sistemi yeni topladım, aşağıya yazıyorum;
  • MSI B450M PRO VDH Plus (3200 MHz)
  • MSI RTX 2060 Gaming
  • AMD Ryzen 2600X
  • 2X8 GB Crucial ballistix (3000 MHz)
  • Kasa Xigmatek astro (4X120)
  • Xigmatek glace işlemci sıvı soğutma (2X120)
  • Xigmatek 650W 80Plus PSU
Yani kasada 6 adet 120MM fan çalışıyor gürül gürül soğutma sorunu olacağını sanmıyorum.

Arkadaşlar arada ekran gidiyordu geldiği günden beri 2 haftada 3 kere denk geldim, başıma ilk olay önce PC'yi ilk kurarken yani kablolarken geldi. Kasa tarafındaki PSU fişini tam takamamışım çıt etti gitti bir süre açılmadı düzgünce taktım kabloyu PSU kapatıp açtım açıldı. Sonra şu şekilde bir işlem yapmıştım BIOS'tan, overclock modu vardı ona aldım ve RAM değerlerini 3000’e çektim böyle kullanıyorum geldiği günden beri. İlk olduğunda odada değildim download yapıyordum bir geldim ekran kartı fanları öyle bir ses çıkartırken buldum ki sinek vızıltısı gibiydi. Restart attım düzeldi sorun sürekli restart atınca düzeliyordu. Az önce MSI Afterburner ile OC testi yaptım 1975 MHz’leri gördü 62 C'den yukarı çıkmadı. Ben de RTX serisinde otomatik OC bulma özelliği olduğunu duydum. OC test bittikten sonra scan yaptım o scan ederken forumda geziyordum çat yine görüntü gitti bununla 4 oldu. Kasa klavye mouse her şey çalışıyor. Restart attım gelmedi ekran kartı söktüm BIOS pili çıkardım 10 dk sonra geri taktım DisplayPort'tan takılıydı DVI denedim yok bana mısın demedi. Görüntü gelmiyor, her şey çalışıyor. İlk açılıştan bu yana hiçbir görüntü gelmiyor anakartın logosu bile gelmiyor, BIOS'a giremiyorum. PSU kapattım açtım yine olmadı. Ne olmuş olabilir, neyden kaynaklanıyor olabilir? Bu sorun çözülebilir mi arkadaşlar? Yardımcı olur musunuz? Gecenin bir vakti çok üzüldüm bu duruma.
Up
Tamam sorun display kablosundaymış konu klitlenebilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı