OC uygulanmış işlemci garantiye girer mi?

RedBear

Femtopat
Katılım
30 Ekim 2020
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
R5 3600 işlemcimi OC ile çok stabil bir şekilde kullanıyordum, fakat bugün kasanın hava akışını değiştirmek için fanların yerini ayarlıyayım diye kasayı açtım ve fanların yerini değiştirdim. İşlemci ile ilgili hiçbir işlem yapmadım. Buna rağmen kasayı kapatıp açınca görüntü gelmedi ve anakartta CPU ışığı yanmaya başladı. BIOS pilini bir kere 15 dakika ve 1 kere 30 dakika olacak şekilde söküp tekrar taktım. Yine gelmedi görüntü, söküp tekrar taktım bütün parçaları yine gelmedi görüntü, şimdi bu yüzden garantiye göndereceğim. OC olması garanti dışına mı çıkarır, BIOS pilini çıkardığım için ve söküp tekrar montajladığım için BIOS sıfırlanmış mıdır?
 
Rica ederim. RAM'leri ve RAM yuvalarını başka bir PC ile kontrol edin ayrıca BIOS'u clear CMOS yaparak sıfırlayıp deneyin belki açılır. Sorunun kaynağını bulmak çok önemli.

Clear CMOS olayı nasıl oluyor? Bir de hiçbir parçada sıkıntı olmadığına eminim RAM'leri denedim. Sadece PSU'yu test edeceğim hafta sonu başka bir bilgisayarda onda da sorun yoksa %100 işlemci arızalı.
İşlemci bozulmaz, anakartta bir sorun olmalı. CPU fanını çıkarıp baktınız mı?
Evet. Ayrıca anakartta sıkıntı olsa cpu led neden yansın ?
 
OC, moc hiç çaktırma, gönder 🙂

Bu arada, sorunun işlemecide olduğunu sanmam. Pinleri falan yamuk değil, değil mi?

Hayır yamuk değil. Bunu düşünüp çıkarıp kontrol ettim fakat yamuk değil. Kabloları kelepçelerken anakart CPU güç kablosunu biraz çekiştirmiştim, ondan olduğunu düşünüyorum biraz, yarın onu da test edeceğim. Fakat o kablo arızalı olsa işlemci soğutucumdakı LED yanar mı? Benimki yanıyor işlemci soğutucu çalışıyor bile.
 
OC garantiyi direkt bozmaz. Fakat OC yüzünden sıkıntı olduysa garanti dışı kalır.

Aynen oyle hocam eğer ki işlemci OC yüzünden bozulduysa veya sıcaklıktan anakartın devrelerini yaktıysa senin BIOS'u sıfırlaman bir şeyi değiştirmez adamlar biliyor devrelerin neden yandığını.
 

Geri
Yukarı