OC yapılan sisteme PSU' suz kasa tavsiyesi

Cisimsiz

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Burada yeniyim ve umuyorum konuyu doğru yerde açtım.

Başlıkta da yazdığım gibi amd tabanlı OC sistemime psu'suz kasa satın almak istiyorum ve bu yolda birkaç tavsiye dinleyebilirim. Bilmiyorum oem parçalarımı da bilmek ister misiniz ama ben yine de yazayım:

Gigabyte 970A UD3P
fx-8 8320 3.5ghz
G-skill ripjawx 1.5v 1866mhz (2x4gb)
R9 280x sapphire dual-x
Seasonic 750w 80+ gold psu
CM hyper 412
corsair ssd 240gb + hdd

OC sonrası frekanslar:
Fx -8 8320 4.8 ghz
G-skill ramler 2144 mhz (1.6v ile)
Ekran Kartı core 940/1100 mhz

Tahmin edebileceğiniz gibi, amd tabanlı olması ve yüksek frekanslı çalışması dolayısıyla sistemim ısınıyor. Bir hayli ısınıyor :) Yük altında işlemcim 69 derecede stabil çalışıyor. Ekran kartım da 70 derecede stabil. Kasa içi de 30-44 derecede.

Velhasıl, ben iki marka arasında kaldım ilk etapta. Coolermaster & Corsair. Kasa satın alırken mantığım, genel earodinamik ve termodinamik yasaları göz önünde bulundurarak, uzun ömürlü (7-10 yıl) kullanabileceğiniz ürün satın almak. Kasa da tam olarak böyle bir şey.

Neyse daha fazla uzatmadan, Coolermaster Rc 690 III ve Corsair carbridge 400r arasında seçim yapamıyorum. Rc-690' ı canlı olarak inceleyebildim ve bu ürüne daha bir sempati ile bakıyorum.
Diğer tercihimi de sizlerden değerlendirmenizi isteyeceğim. Ve hatta rc-690 ile kıyaslamanızı isteyeceğim. Teşekkürler...

Overclock ve Soğutma bölümü yani gayet doğru bölümdesiniz :) İyi bir kasa işlemcinizin ısınma problemine doğrudan fayda sağlamayacaktır.
İyi bir işlemci soğutucusu ile bu problemin önüne kesin bir biçimde geçebilirsin.

Kasalara gelirsek ikisi de aşağı yukarı aynı kasalar, fan ızgaraları bakımından Corsair 2 adet 1det 14cm alırken CM 1 adet 18cm desteği ile karşımıza çıkıp dengeyi sağlayabiliyor.
İkisinin de kablo toplama yöntemleri gayet iyi ancak ben sana Corsair400R'yi tecrübelerimden yola çıkarak önerebilirim. Technopat sistem toplama rehberlerinde de kullanıldı.

Cevap için minnettarım.
O rehber videoyu izleyip Corsair hakkında daha detaylı bilgi edebileceğim umuyorum.

İşlemcimin ısınıyor olmasindan şikayetçi değilim aslnda. Sonuçta 4.8 ghz'e çıkan bir amd işlemcisi. Tabii ilerleyen dönemlerde sıvı soğutma sisteme el atacağım. Fakat şu aralar, hatta iki yıl kadar sıvı soğutma söz konusu bile değil.

Ben de senin gibi sistem topluyorum ancak benim sistemim intel eğer yakın zamanlarda alacaksan sistemi biraz beklemeni öneririm. Çünkü amerikan doları çok yükseld ve bu da oem fiyatların bir hayli etkiledi. Ben sistemimi haziranda alacağım karne indirimi falan da oluyor vatan'da.
Kasaya gelicek olursak ben de bu iki kasa arasında kaldım ben de bu sorunun cevabını bekliyorum hangisi daha iyi fakat 690 iii içinden 120 mm sıvı soğutma çıkması beni daha çok etkiledi sanırım 690 iii 'yi alacağım. 400r alsanda bir şey fark etmez

Ayrıca technopat 690iii yi bir videosunda kullanmıştı. Sanırsam 7000 TL'lik bir sistem topluyorlardı.

690III içindeki sıvı soğutma f/p olarak çok da yüksek bir oran vermiyor. Seidon 120 idi sanırım. Birkaç yerde bu sogutucunun pompasindan ses geldiğinin sikayetini yapanlar oldu. 690'in piyasada iki farklı versiyonu var. Soğutuculu ve sogutucusuz. Aralarında da yaklaşık 170 lira fark var. Yani bize bu sogutucuyu 170 liraya veriyorlar... değmez bu fiyata bu diye düşünüyorum.

Bu arada benim sistem hali hazirda toplandı. Yaklaşık 6 ay kadar önce.

690III içindeki sıvı soğutma f/p olarak çok da yüksek bir oran vermiyor. Seidon 120 idi sanırım. Birkaç yerde bu sogutucunun pompasindan ses geldiğinin sikayetini yapanlar oldu. 690'in piyasada iki farklı versiyonu var. Soğutuculu ve sogutucusuz. Aralarında da yaklaşık 170 lira fark var. Yani bize bu sogutucuyu 170 liraya veriyorlar... değmez bu fiyata bu diye düşünüyorum.

Bu arada benim sistem hali hazirda toplandı. Yaklaşık 6 ay kadar önce.
İstersen şu rehberi bir incele, 4,8GHZ'de stabil olarak çalıştırabildiğini sanmıyorum nedense :)
FX 4100 Overclock Rehberi | Technopat Sosyal

5.0'da stabil çalıştıramadım sadece. 4.8'de gayet stabil çalışıyor. Buyrun bu da cpu-id üzerinden frekansları. Tabii stabil olduğunu garantilemiyor fakat yalan söylemek gibi bir derdim neden olsun ki? Saygılarımla. ..
Screenshot_2015-02-08-14-44-26.png

CM 690 III satın almaya karar verdim. Konu kapatılabilir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı