OC Yaptım Oyunda Donma Var

Alperen YAVUZ

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Evet arkadaşlar afterbruner oc programı ile Memoryclock bölümünü en sona getirdim ve ekranda bir anda yeşil şeyler çıktı, ekran kaydı geri düzeldi. Fakat bu olaydan sonra ekran kartı + harddisk+ güç kaynağı aldım. Ve oyunda donma sorunu hala devam ediyor. Oynadığım oyun wolfteam. 4 GB RAM var. Sıkıntı RAM'da mi? Yoksa işlemcide mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle kafana göre sonuna kadar getirirseniz tabi öyle olur. Yaptığın ayarları default ayarlara getirin ve mümkünse bir daha oynamayın.

Fakat ondan sonra format atıldı bilgisayara 2 kere. Program haliyle kalktı.Geri programı yüklesem yaptığım ayarlar durur mu ? 

Bu ayarlar Var Şuan Normal mi ?

Evet arkadaşlar afterbruner oc programı ile Memoryclock bölümünü en sona getirdim ve ekranda bir anda yeşil şeyler çıktı,ekran kaydı geri düzeldi. Fakat bu olaydan sonra ekran kartı + harddisk+ güç kaynağı aldım. Fakat ondan sonra format atıldı bilgisayara 2 kere. Ve oyunda donma sorunu hala devam ediyor. Oynadığım oyun wolfteam. 4 gb ram var. Sıkıntı ramde mi yoksa işlemcide mi ?

SİSTEMİM :

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığınız kart GT630 ne bekliyorsunuz ki Wolfteam oyununda internet bağlantından dolayı da donmalar meydana gelebilir. Single Player bir oyunda test et.
Ve unutma ki kasanda GT680 yok, GT630 var. Hangi ayarlarda oynadığınız büyük önem arz ediyor.

ASUS ENGT9500 Vardı onda kasmadan donmadan oynuyordum.Bu kart ondan daha iyi. Şuan Başka bir oyun yüklüyorum sorun ondada varsa ben ram dan şüphelenirim.
ASUS ENGT9500 de orta ayarda kasmadan oynuyordum bu kartta ise düşük ayarda bile çok donuyor oyun. Oyun öyle crysis felan değil onboardda bile oynanabilecek bir oyun.Ram dan şüpheliyim.

Memtest ile test ettiniz mi bellekleri ?
Bunun dışında işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarına da bakınız AIDA64 Extreme Edition gibi güvenilir bir program ile.
Ayrıca OC işlemi hala devam ediyor ise default yani varsayılan ayarlara geri dönünüz. Stabilite bozulmuş da olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…