Ocak ayı AYT'ye başlamak için geç mi?

ballisthenos

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, şu an YKS hazırlığındayım ve kendi çalışma planım hakkında yorum ve öneri almak istiyorum.

TYT matematiği Şenol Hoca ile temel atarak ilerliyorum. Yeni nesil mantığını da yavaş yavaş oturtuyorum. Aralık ayında Bıyıklı Matematik TYT kampına girip ilk 12 konu + kümeler ve fonksiyonları bitirmeyi hedefliyorum.

Bunları tamamladıktan sonra ocak ayının başında AYT matematiğe geçmeyi düşünüyorum. Hedefim ocaktan itibaren AYT matematiği sistemli şekilde götürmek (fonksiyonlar, polinom, trigonometri, limit-türev vb.).

TYT fen planım şöyle:
  • TYT fizikte sadece temel konuları bitireceğim: Fizik bilimine giriş, madde ve özellikleri, hareket, kuvvet, iş-güç-enerji.
  • Bu konuları hallettikten sonra ocakta direkt AYT fiziğe geçmek istiyorum.

Kimya ve biyolojide ise:
  • TYT kimya ve TYT biyolojinin tamamını bitirmeyi planlıyorum.
  • Sonrasında AYT kimya ve AYT biyolojiye geçeceğim.

Hedefim SAY 20 bin civarı. Elimde kaliteli TYT denemeleri, kaliteli soru bankaları ve AYT için de kolay → orta → zor şeklinde alacağım yayınlar var. Fakat ocakta AYT'ye geçince çalışma-tempo-deneme düzenini nasıl kurmalıyım tam emin değilim.

Özellikle:
  • Ocak–Haziran arası AYT + TYT birlikte nasıl yürütülmeli?
  • Haftalık branş çalışma dengesi nasıl olmalı?
  • TYT denemeleri ve AYT denemeleri hangi sıklıkla çözülmeli?
  • Ocakta AYT'ye başlamak hedef için yeterli mi?

Planım genel olarak bu. Tavsiye ve yorumlarınızı almak isterim.

Hocam şimdi kendi çapımda yaptığım değerlendirmeyi söyliyim;

YKS çalışmasının başlama tarihinden Kasım ayına kadar yalnız TYT çalışılabilir.
Kasım-Aralık arası veya Kasım-Ocak arası artık TYT-AYT ile birlikte gitmek mantıklı duruyor.
En geç ocaktan itibaren artık %80 AYT %20 TYT (Branş & unutulanlar) olarak çalışma yapılmalıdır.

Mayıs sonu, Haziran başı gibide sosyalde Coğrafya konuları (Tarih, Felsefe, Din eksiksiz olduğunu varsayarsak.) ve Türkçe dil bilgisi çalışmak mantıklı duruyor.

En son söyleyeceğimi ilk söyleyeyim: Polyanacılık yapmaya gerek yok ocakta AYT'ye başlayan biri için sayısalda 20 binler zor. Fakat bu kitabı defteri bırak sen yapamazsın anlamında değil tam tersine dersine çalış ve yapabildiğinin en iyisi manasındadır.

Matematik planın güzel aynen dediğin gibi devam edebilirsin. Sadece her gün en kötü 45dk geometri koy. 10+10 soru yani TYT Fenin toplamından daha değerli.

Özellikle fizik planını çok iyi yapmışsın. Fen için aynen devam.

-> Ocak-Haziran arası TYT'yi branş ve genel denemelerle destekleyip eksik konuları tespit etme, AYT'den de çift nala yardırma zamanıdır. %70 AYT %30 TYT idealdir.

-> Haftalık branş çalışma dengesi çok değişiklik gösterir. Sadece Matematik ve Geometrinin ön planda olması gerektiğini söyleyebilirim.

-> TYT genel denemesi haftada bir, TYT Branş konular oturmaya başlayınca haftada hepsinden haftada 2. AYT kısmına gelecek olursak konular bitmeden denemeye geçmek yok, bitince yine TYT'deki sistem.

-> Cevabını yukarıda vermiştim.

İkinizede çok teşekkür ederim hocam konuya aydınlık verdiğiniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…