OCCT Benchmark Testini Başlatınca Bilgisayar Kapanıyor

Hisokamorow

Hectopat
Aslında sorunum sadece bu program üzerinden değil ancak sorunun ne olduğunu anlayamadığım için başlığı bu şekilde açmak durumunda kaldım. AC Odyssey oynarken Ultra ayarlarda 100 FPS almama rağmen bilgisayarım kapandı. Ben de sorunun ne olduğunu anlamak için buradan gördüğüm önerilerle OCCT'yi indirerek testi başlattım ancak başlatır başlatmaz bilgisayar kendisini kapatıyordu. 2-3 kez aynısı oldu ve ben de FurMark testini indirip ekran kartımı denedim bir sıkıntı yok ve PC kapanmıyor ama OCCT'de, AC Odyssey'de yaşadığım sorunu yaşıyorum. Bilgisayarım henüz çok yeni ve uzun yıllar biriktirdiğim paramla zar zor aldım. Bir donanımını yakmaktan korkuyorum. Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ayarlarını sıfırlayıp tekrar test eder misin?
Evet kapanma sorunun önüne geçti ancak ramimin 3200 mhzde çalışması için yaptığım ayarları yaptığım zaman tekrar 4000'e çıkıyor. Aynı şekilde Ez System Tuning'i normal yerine optimal yaptığım zamanda 4000 mhzye çıkıyor ve kapanıyor. Şimdi ki sorum 3200 mhz ye ramimi işlemciye O.C yapmadan nasıl çıkartabilirim?

İntel'de XMP diye bir ayar var, direkt RAM frekansını yükseltiyor, AMD'de o ney bilmiyorum. İnternetten araştırmak lazım.

İntel'de XMP diye bir ayar var, direkt RAM frekansını yükseltiyor, AMD'de o ney bilmiyorum. İnternetten araştırmak lazım.
Precision Boost Overdrive ve Core Performance Boost, bu ayarlardan bahsediyorsanız açık bir şekildeyken bile kapanmaması gerekiyor.

Şimdilik siz kapatın ve öyle deneyin, sorununuzun kökten çözümüne dek öyle kullanın.

Düzenleme: Evet XMP profili diye geçiyor RAM kanadında. Ben işlemciyle ilgili bir durum sanmıştıö.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoda ki hazır ayarı yapmıştım ancak işlemcimi 4000'e çıkartıyor ve sorunun kaynağı da bu ayar.
Yardımlarınız için teşekkür ediyorum 14.07 de çıkan bios sürümünü indirdim ve kayıtlı ayarları tekrar denedim. Ramlerimin hızı 3200'e çıkarken işlemcim öncekinin aksine 3700 de kaldı ve hiçbir sorun kalmadı iyi günler.

Son düzenleme:
Eğer sorunumu benim yazdığım mesaj ile çözdüysen, o mesajı en iyi cevap olarak işaretler misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…