OCCT ile PSU arızası tespit edilebilir mi?

Power testinden anlaşılabilir, herhangi bir çökme, kapanma, siyah ekrana düşüp restart atma gibi şeylerden anlaşılır.
Herhangi bir kapanma olmaması yanıltmasın diye güç grafiğine bakmakta fayda var, güç tüketiminde ciddi dalgalanmalar olursa oradan da anlaşılır.

OCCT 6.2.0 sürümünü tavsiye ederim bu arada, üst sürümlerde WHEA error hatası verebiliyor ortada sorun yokken.

Power testinden anlaşılabilir, herhangi bir çökme, kapanma, siyah ekrana düşüp restart atma gibi şeylerden anlaşılır.
Herhangi bir kapanma olmaması yanıltmasın diye güç grafiğine bakmakta fayda var, güç tüketiminde ciddi dalgalanmalar olursa oradan da anlaşılır.

OCCT 6.2.0 sürümünü tavsiye ederim bu arada, üst sürümlerde WHEA error hatası verebiliyor ortada sorun yokken.
Hocam sanırsam OCCT ekran kartını max harcayıp PSU yu kontrol ediyor fakat benim sistem yese yese 300watt yiyor fakat PSU 600 watt. Bu durumda anlayabilir miyim? Teşekkürler.
Hocam sanırsam OCCT ekran kartını max harcayıp PSU yu kontrol ediyor fakat benim sistem yese yese 300watt yiyor fakat PSU 600 watt. Bu durumda anlayabilir miyim? Teşekkürler.
Ayrıca güç trafiğine nasıl bakacağım, programdan mı? Teşekkürler.

Hocam sanırsam OCCT ekran kartını maksimum harcayıp PSU'yu kontrol ediyor fakat benim sistem yese yese 300watt yiyor fakat PSU 600 watt. Bu durumda anlayabilir miyim? Teşekkürler.

Ayrıca güç trafiğine nasıl bakacağım, programdan mı? Teşekkürler.

PSU modeli nedir? PSU'nun 600W olması kalitesiz olduktan sonra bir anlam ifade etmiyor. Hatta tüm sistemi markasından modeline bütün detayları ile belirtin.

Güç tüketimlerine evet OCCT'den bakabilirsiniz.

Hocam işlemci intel i5 10400f, 16gb ram(markasını bulamadım ama kaliteliydi diye hatırlıyorum), nvidia nın gt 730, anakart da Asusun.
Şahsen ben Performax, Rampage, Gamepower vb. PSU konusunda berbat firmaların modellerine sistemimi emanet etmezdim. En kısa zamanda kaliteli bir modele geçmeni öneririm.

Ben yaptım ve test başladığı an ekranım kararıyor ve bilgisayarımın fanları hızlanıyor. Yani sorun PSU'da mı?

Ben yaptım ve test başladığı an ekranım kararıyor ve bilgisayarımın fanları hızlanıyor. Yani sorun PSU'da mı?

Yüksek ihtimalle, evet. Modeli nedir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı