OCCT Power testinde 750 Ti sistem kapanıyor

crenna

Megapat
Daha fazla  
RAM
8GB
SSD veya HDD modeli
240GB LITEON
Anakart
ECS H81H3-M7
İşlemci
i7 4770K
Lost Ark ve Rise Online gibi oyunlarda sistemim kapanıyordu ve bende sistemi OCCT kullanarak test etmek istedim. Ekran kartı ve işlemciyi test ettiğimde ısılar vs. gayet normal gözüktü. Power testine başlar başlamaz sistem kendini direkt kapattı. Sizce PSU modelimi değiştirmeli miyim?

i7 4770K.
GTX 750 Ti.
600W Hadron PSU.

PSU yeterli ama bozuk olabilir. İçini aç kondansatörler patlak mı bak derim.

Başlar başlamaz kapattıysa OCCT'nin bug olan bir sürümünü indirmişsindir muhtemelen. PSU sorunsuz demiyorum tabii ama OCCT'nin eski sürümlerine bak.
Bu sürümü indirip tekrar dene bakalım.

Dediğiniz gibi bug olan bir sürüm kullanıyor olabilirim çünkü verdiğin linkteki sürüm ile bir kapanma yaşamadım. Sizce sorun daha farklı bir yerde olabilir mi?
PSU yeterli ama bozuk olabilir. İçini aç kondansatörler patlak mı bak derim.
Araştırmalarıma göre bir yerde şöyle bir yorum gördüm "800W olanı dahi 480W verebiliyor. Kesinlikle tavsiye etmem. 600W olanı, 400W veriyordur ancak sağlıklı vermeyeceği de kesin."

Dosya Ekleri

• Screenshot_34.png
    160,4 KB · Görüntüleme: 50
Araştırmalarıma göre bir yerde şöyle bir yorum gördüm "800W olanı dahi 480W verebiliyor. Kesinlikle tavsiye etmem. 600W olanı, 400W veriyordur ancak sağlıklı vermeyeceği de kesin."
Benim de aklıma bu geldi. Muhtemelen PSU yeterli gelmediğinden kapanıyor. 600W ama 12v kanalından vere vere 324W veriyormuş

Hal böyle olunca da oyunda yüke vs. girince kapanması normal. Daha verimli ve kaliteli bir PSU alırsanız sorununuz çözülür diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…