OCCT testinde VRAM hataları

emhhre

Hectopat
Öncelikle merhaba, uzun bir aradan sonra sistemimi biraz upgrade edeyim dedim, ilk olarak R7 5700x3D işlemci aldım sonrasında (dört gün önce) RX 7800XT ekran kartı, dün ise 16 GB RAM alarak sistem yükselmesini tamamladım, RAM'leri kullanırken oyunlarda crash almaya başladım, bugün RAM'lerin değişimini yaptım ve bir süre sorun yoktu. Ama bir noktada yine crash aldım. Bende occp ile ekran kartı VRAM testi yaptım ve 3 tane errors var. FurMark2'yi çalıştırdığımda ise bir sorun gözükmüyor. Occp ekran görüntüsünü paylaşamıyorum sunucu hatası veriyor. Sizce ekran kartını iade etmeli miyim? Amazon'dan aldım ve iade için vaktim var?

Son düzenleme:

VRAM'da sorun çıkıyorsa iade etmeniz sağlıklı olur vakit varken iade edin yoksa elinizde patlar gibi

VRAM'da sorun çıkıyorsa iade etmeniz sağlıklı olur vakit varken iade edin yoksa elinizde patlar gibi
Peki OCCP ne kadar güvenilir? FurMark2 de sorun gözükmüyor önereceğiniz başka bir test programı var mı? Mesela PSU kaynaklı olabilir mi problem . Kullandığım PSU Coller Master GX750 10 senesi var rahat.

Peki OCCP ne kadar güvenilir? FurMark2 de sorun gözükmüyor önereceğiniz başka bir test programı var mı? Mesela PSU kaynaklı olabilir mi problem . Kullandığım PSU Coller Master GX750 10 senesi var rahat.
OCCP değil OCCT den bahsediyorsunuz sanırım ve evet gayet güvenilir

Tabikide olabilir başka test programları deneyin veya yalnızca VRaminiz test edin

OCCP değil OCCT den bahsediyorsunuz sanırım ve evet gayet güvenilir

Tabikide olabilir başka test programları deneyin veya yalnızca VRaminiz test edin
Evet OCCT yanlış olmuş kusura bakmayın. OCCT den yalnız VRAM testi yapıyorum, başka test programı var mı VRAM için?

FurMark ekran kartını test etmek için yeterli değil ne yazık ki. OCCT testi güvenilir ve referanstır, ek olarak superposition programını kullanabilirsiniz.
En iyisi o zama iade etmek ürünü, tek sıkıntı aldığım fiyatta ve taksit seçeneği ile yok hiçbiryerde.

Elimdeki RX 7800xt yi iade edip yeni 7800XT aldım OCCT de yine VRAM Hatası veriyor. PSUyu da değiştirdim. Valla delireceğim artık.

@gglagise

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…