1. Gözlüğün sağında veya solunda tam hatırlamıyorum açma düğmesi var ona basılı tutup gözünüze takıcaksınız zaten ilk kullanımınızda size küçük bir eğitim veriyor.
2. Bilgisayara bağlamak istersen bir Oculus Link kablosu alacaksın. Ardından kabloyu bilgisayarına ve gözlüğüne takacaksın ondan sonrasında ise istersen SteamVR istersen Oculus'un kendi aktarma uygulamasını kullanabilirsin. Bilgisayara bağlamanın bir alternatifi daha var da Oculus Link onda ise 5GHz modeme ve stabil bir bağlantıya ihtiyacın var eğer bunların ikisi var ise kablo almana gerek yok fakat Kabloya oranla kalite daha kötü oluyor.
Amazon.com.tr
3 - Oculus'un hem gözlüğü hem de kolları sarj ile çalışıyor. Gözlüğü Type-C kablo kullanarak sarj ediyorsun kontrolcüleri ise Pil ile onun için ekstradan bir pil sarj cihazı ve sarj edilebilir bir pil alabilirsin çünkü piller hızlı gidiyor her seferinde pile para vermene gerek yok. Sarjda oynamak biraz sıkıntılı çünkü kablo ayağına dolanabilir ama öyle de oynayabilirsin tabii fakat Type-C kablonun uzun olması gerekiyor. Önerim sarjda değilken oynamandır.
4 - Motion Sickness ilk denediğiniz zaman yaşamanız muhtemel. Aktif olarak Quest 2 kullanıyorum fakat hala kontrolcü ile oynayan oyunlara geçemedim çünkü baş dönmesi yapıyor fakat oynamayı denesem eninde sonunda bu olayı atlatabilirim o da biraz kişiye kalmış bir şey.
5 - Depolama olayı ise Quest 2'nin depolaması. Quest 2 mağazasından oyun indirdiğiniz zaman gözlüğe, bilgisayardan kablolu oyun oynamak isterseniz kendi bilgisayarınıza ekler ve Quest 2'ye hiçbir ekleme yapmaz. Quest 2'nin oyunlarının çok GB'si yok hepsi neredeyse 2 GB altı 128 GB sizin için yeterli olacaktır. Mağazadan oynamanın tek eksisi oyunların çok pahalı olması hepsi dolar bazlı olduğu için ve minimum bir oyun 10 dolardan başladığı için cep yakıyor. Sırf bu yüzden korsana yöneldim mesela.
6 - Üstte anlattığım gibi link kablosunu ya da Oculus Link kullanarak Quest 2'nize bağlanacaksınız. Bağlandığınız zaman SteamVR açarsanız zaten ikisi de birbirini algılıyor ve bu sayede gözlüğünüzde bilgisayardaki oyunları oynayabiliyorsunuz.
7 - Powerbank almanızı şahsen tavsiye etmem. Ürün zaten ağır ekstradan sarj cihazı bağlamak başınıza çok büyük bir yük yapacaktır. Sarjı uzun gidiyor az değil yani arada sırada ara verip sarja takmak daha mantıklı. Macrobot'un ürünlerini kullanıyorum aktif olarak Elite Strap ve Link kablosu var. Link kablosu bilgisayara bağlamak için, Elite Strap ise Oculus'un kendi kayışları çok rahatsız ettiği için Elite Strap ile değiştirdim.
8 - BoboVR Macrobot'a oranla daha kaliteli ürünler üretiyor fakat fiyatları biraz tuzlu hem de yurtdışından geldiği için biraz fazla bekliyorsunuz. Amacınız sadece kayış almak ise mesela anlattığım Elite Strap, onun için macrobot'u tercih edebilirsiniz.
Macrobot markası dışında Kiwi ve BoboVR var bunların ikisi de yurtdışında olduğu için uzun sürer getirmesi ve vergi de biraz ödersiniz onun dışında TR'de Macrobot dışı bildiğim yok.