MustafaSaygi
Hectopat
Daha fazla
@MustafaSaygi
Gerçekten her şeyi denemişsiniz. Hangi ortamlarda (sanal ev, oyun, deneyim, gibi) yaşıyorsunuz bu sorunu? Link ile kullanırken de oluyor mu? Başlığın yazılım sürümü (başlığı takıp sistem ayarlarına girince yazılım güncelleme kısmında yazan v37.0.0 gibi) kaç?
Fabrika ayarlarına döndürüp denediyseniz ve sonuç aynı ise el yordamı ile yazılım kurma yöntemini kullanarak bir önceki sürümü kurmayı ya da aynı sürümü tekrar kurmayı deneyebilirsiniz. Yalnız bu yöntem yanlış uygulanırsa cihazı kullanılmaz hale getirebilir.
Mobil bir cihaz olduğu için doku kalitelerinin düşük olması normal bir durum. Cyberpunk sanal evine girince mesela dediğiniz gibi aa kapalıymış gibi düz kenarlar hafiften kırık kırık ve gök delenlerdeki dokular kalitesiz. Performans arttırmak için uzak nesnelerin kalitesi düşürülebiliyor. Lod (level of detail) olarak da bilinir. Sanal gerçeklik gözlüklerinde bazen derinlik algısı vermek için de kullanılan bir yöntem. Yazılar net ise netlik sıkıntınız yok demektir.
@MustafaSaygi
Gerçekten her şeyi denemişsiniz. Hangi ortamlarda (sanal ev, oyun, deneyim, gibi) yaşıyorsunuz bu sorunu? Link ile kullanırken de oluyor mu? Başlığın yazılım sürümü (başlığı takıp sistem ayarlarına girince yazılım güncelleme kısmında yazan v37.0.0 gibi) kaç?
Fabrika ayarlarına döndürüp denediyseniz ve sonuç aynı ise el yordamı ile yazılım kurma yöntemini kullanarak bir önceki sürümü kurmayı ya da aynı sürümü tekrar kurmayı deneyebilirsiniz. Yalnız bu yöntem yanlış uygulanırsa cihazı kullanılmaz hale getirebilir.
Mobil bir cihaz olduğu için doku kalitelerinin düşük olması normal bir durum. Cyberpunk sanal evine girince mesela dediğiniz gibi aa kapalıymış gibi düz kenarlar hafiften kırık kırık ve gök delenlerdeki dokular kalitesiz. Performans arttırmak için uzak nesnelerin kalitesi düşürülebiliyor. Lod (level of detail) olarak da bilinir. Sanal gerçeklik gözlüklerinde bazen derinlik algısı vermek için de kullanılan bir yöntem. Yazılar net ise netlik sıkıntınız yok demektir.
Görüntü kalitesinde aşırı çamurlaşma yok, ama 20 saniyede bir kesintiler yaşanıyor. Fazla drop sorunu var yani. Tepkime açısında bağlantı iyi olduğu sürece bir sorun görmedim.Benim modemde 2.4ghz destekliyormuş. Acaba wifi üzerinden kullanırken herhangi bir sorun yaşıyormusunuz? görüntü bulanıklığı, geç tepkime süresi vs.
1. Bir ucu USB Type-C olan kaliteli bir USB 3.X kablosu almanız gerekiyor. Kalitesiz ve/veya USB 3.X altı standarta sahip kablolar çalışmama, düşük görüntü kalitesi, bilgisayara bağlı oynarken şarj etmeme, donma gibi sorunlarla deneyiminizi kötü etkileyebilir. Oculus (yeni adı Meta) kendi kablosunu çıkarmadan önce Anker Poweline kablolarını tavsiye ediyordu. Şahsen ben de o kabloyu kullanıyorum. Sorun şu ki bu kablonun 3 metre olanını Türkiye'de bulmak zor. 5 metre olanı en son baktığımda hiç yoktu. Oyun alanınız dar ise 3 metre yeterli oluyor. Diğer türlü daha uzun bir kablo almanız gerekebilir. Şahsen denemedim ve araştırmadım dolayısıyla da tavsiye de edemem ama başka bir başlıkta bir arkadaşın tavsiye ettiği kabloyu da aşağıya bırakacağım.
2. Powerbank alıp gözlüğün baş kemerlerine ya da üstüne bir yere tutturup (cırt cırtlı bant ya da kablo bağları ile) daha uzun süre harici kullanabilirsiniz. Birçok kişi böyle yapıyor, ancak bu şekilde kullanmak Quest 2'in batarya sağlığını nasıl etkiler bilmiyorum. Alternatif olarak Oculus'un bataryalı baş kemeri aksesuarına (Elite Strap with Battery Pack) bakabilirsiniz. Bilgisayara bağlı kullanımda düzgün bir kablo ile uzun süre kullanabiliyorsunuz.
3. Quest (1) sahibiyim. En son gelen Oculus Software güncellemesiyle Windows 11 ile hiçbir sorun yaşamadan Zenith ve VRChat oynadım. Sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. VR başlığınız hayırlı olsun.
Anker Poweline 3 metre:
Anker Powerline - Amazon.com
Başka bir konudaki arkadaşın tavsiye ettigi 3 metelik kablo:
Her şeyi denedim hocam. Glasseson uygulaması var Android için. Yazılarda bir sorun yok. Objelerin kenarları düşük çözünürlükten kaynaklı kırılmalar oluyor. Yani bilgisayar oyunlarındaki anti-aliasing olayı gibi. Uzak mesafedeki dağlar vs yüzey kalitesi çok düşük ve bulanık. 4 arkadaşıma denettirdim. Onlar da aynı sorunun olduğunu söylediler. Sorun cihazda. Kimisi de son güncellemeden sonra olmuş olabilir diyorlar. Sonuçta bu güncelleme herkese geliyor. Sadece bende olması tuhaf. Çözünürlük ayarıni en düşüge aldığımda da bir değişiklik yok. Yazılımsal bir hata olduğunu düşünüyorum. Galiba bu cihazı kullananan başka birininkini deneyip o şekilde emin olabilirim. Ama kimse yok maalesef çevremde bu cihazı kullanan.
Lens konumunuza ve sisteminizin VR performansı için uygunluğuna baktınız mı? Microsoft Flight Simulator'ün VR için optimizasyonu çok başarılı değil. Ortalama bir sisteminiz varsa göstergeleri okuyamamanız normal.Hocam bende Quest 2 kullanıcısıyım bu problemi yaşıyorum. Uçuş Simulator'ü için almıştım ama uçaktaki göstergeleri bile zor okuyorum. Sizin güncel durumunuz nedir? Yani kullanmaya devam ediyor musunuz? Ayrıca ben USB2.0 ile bağlanıyorum acaba kalite o yüzden mi düştü merak ediyorum. Acaba anakartı değiştirsem USB3.2 olan bir anakartlar alsam sorunum düzelir mi?