Oculus Quest 2 için link kablosu önerisi

@MustafaSaygi
Gerçekten her şeyi denemişsiniz. Hangi ortamlarda (sanal ev, oyun, deneyim, gibi) yaşıyorsunuz bu sorunu? Link ile kullanırken de oluyor mu? Başlığın yazılım sürümü (başlığı takıp sistem ayarlarına girince yazılım güncelleme kısmında yazan v37.0.0 gibi) kaç?

Fabrika ayarlarına döndürüp denediyseniz ve sonuç aynı ise el yordamı ile yazılım kurma yöntemini kullanarak bir önceki sürümü kurmayı ya da aynı sürümü tekrar kurmayı deneyebilirsiniz. Yalnız bu yöntem yanlış uygulanırsa cihazı kullanılmaz hale getirebilir.

Mobil bir cihaz olduğu için doku kalitelerinin düşük olması normal bir durum. Cyberpunk sanal evine girince mesela dediğiniz gibi aa kapalıymış gibi düz kenarlar hafiften kırık kırık ve gök delenlerdeki dokular kalitesiz. Performans arttırmak için uzak nesnelerin kalitesi düşürülebiliyor. Lod (level of detail) olarak da bilinir. Sanal gerçeklik gözlüklerinde bazen derinlik algısı vermek için de kullanılan bir yöntem. Yazılar net ise netlik sıkıntınız yok demektir.

Ürünün tekrar geldiğinde bakacağım artık. Ama sanmıyorum normal olduğunu. Çünkü desert terrace dediğimiz sanal ortamda bile yakın objelerde bulanıklık ve kırılmalar çok.
@MustafaSaygi
Gerçekten her şeyi denemişsiniz. Hangi ortamlarda (sanal ev, oyun, deneyim, gibi) yaşıyorsunuz bu sorunu? Link ile kullanırken de oluyor mu? Başlığın yazılım sürümü (başlığı takıp sistem ayarlarına girince yazılım güncelleme kısmında yazan v37.0.0 gibi) kaç?

Fabrika ayarlarına döndürüp denediyseniz ve sonuç aynı ise el yordamı ile yazılım kurma yöntemini kullanarak bir önceki sürümü kurmayı ya da aynı sürümü tekrar kurmayı deneyebilirsiniz. Yalnız bu yöntem yanlış uygulanırsa cihazı kullanılmaz hale getirebilir.

Mobil bir cihaz olduğu için doku kalitelerinin düşük olması normal bir durum. Cyberpunk sanal evine girince mesela dediğiniz gibi aa kapalıymış gibi düz kenarlar hafiften kırık kırık ve gök delenlerdeki dokular kalitesiz. Performans arttırmak için uzak nesnelerin kalitesi düşürülebiliyor. Lod (level of detail) olarak da bilinir. Sanal gerçeklik gözlüklerinde bazen derinlik algısı vermek için de kullanılan bir yöntem. Yazılar net ise netlik sıkıntınız yok demektir.

Hocam bugün ürünü iade aldılar. Parayı katta yatırdılar. Servisi aradım. Ürün size ulaştığında arayın bilgi verin diye. Aramadan iadeyi kabul etmişler. Aradım sordum. Tüm ürünler böyle, siz yanlış takmışsınızdır dedi. 4 arkadaşım da mı yanlış takabilir yani. Söylediği saçmaydı. Birkaç YouTuber'a sordum. Son güncellemeden sonra böyle olmuş olabilir diyorlar. Şimdi aynı üründen sipariş verince yine aynı sorun olur diye de korkuyorum. Ama metaverse dünyasından da kopmak istemiyorum. Öneriniz nedir?

Son düzenleme:
Başlık üzerinden harici ve bilgisayara Link ile bağlarak eriştiğiniz sanal gerçeklik deneyimlerinde de sorun yaşayıp yaşamadığınızı bilsem yada kendim doğrudan görme imkanım olsa belki daha iyi bir yorum yapabilirdim, ancak yazıların net olduğunu söylemenizden yola çıkarak başlığı yanlış taktığınızı düşünmüyorum. Saçma bir cevap vermişler. Oculus servisine gönderdiğinizi düşünmüştüm ama sanırım satıcıya göndermişsiniz. Türkiye'de Oculus servisi yok. Satıcılar genelde Amazon'un A.B.D. sitesinden alıp Türkiye'de satıyorlar.

Bilgisayara bağlı kullanılan HP Reverb G2, Pimax, Valve Index gibi başlıkları tercih edebilirsiniz. Başka bir satıcıdan yada yurtdışından Quest 2 alarak şansınızı tekrar deneyebilirsiniz. Bir süre yeni başlıkların çıkmasını bekleyebirsiniz. Tabii son seçenek Türk Lirası tekrar sertce değer kaybetmeye başlarsa cebinizi yakabilir. Tercih sizin.

Benim modemde 2.4ghz destekliyormuş. Acaba wifi üzerinden kullanırken herhangi bir sorun yaşıyormusunuz? görüntü bulanıklığı, geç tepkime süresi vs.
Görüntü kalitesinde aşırı çamurlaşma yok, ama 20 saniyede bir kesintiler yaşanıyor. Fazla drop sorunu var yani. Tepkime açısında bağlantı iyi olduğu sürece bir sorun görmedim.

1. Bir ucu USB Type-C olan kaliteli bir USB 3.X kablosu almanız gerekiyor. Kalitesiz ve/veya USB 3.X altı standarta sahip kablolar çalışmama, düşük görüntü kalitesi, bilgisayara bağlı oynarken şarj etmeme, donma gibi sorunlarla deneyiminizi kötü etkileyebilir. Oculus (yeni adı Meta) kendi kablosunu çıkarmadan önce Anker Poweline kablolarını tavsiye ediyordu. Şahsen ben de o kabloyu kullanıyorum. Sorun şu ki bu kablonun 3 metre olanını Türkiye'de bulmak zor. 5 metre olanı en son baktığımda hiç yoktu. Oyun alanınız dar ise 3 metre yeterli oluyor. Diğer türlü daha uzun bir kablo almanız gerekebilir. Şahsen denemedim ve araştırmadım dolayısıyla da tavsiye de edemem ama başka bir başlıkta bir arkadaşın tavsiye ettiği kabloyu da aşağıya bırakacağım.

2. Powerbank alıp gözlüğün baş kemerlerine ya da üstüne bir yere tutturup (cırt cırtlı bant ya da kablo bağları ile) daha uzun süre harici kullanabilirsiniz. Birçok kişi böyle yapıyor, ancak bu şekilde kullanmak Quest 2'in batarya sağlığını nasıl etkiler bilmiyorum. Alternatif olarak Oculus'un bataryalı baş kemeri aksesuarına (Elite Strap with Battery Pack) bakabilirsiniz. Bilgisayara bağlı kullanımda düzgün bir kablo ile uzun süre kullanabiliyorsunuz.

3. Quest (1) sahibiyim. En son gelen Oculus Software güncellemesiyle Windows 11 ile hiçbir sorun yaşamadan Zenith ve VRChat oynadım. Sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. VR başlığınız hayırlı olsun.

Anker Poweline 3 metre:
Anker Powerline - Amazon.com

Başka bir konudaki arkadaşın tavsiye ettigi 3 metelik kablo:

Bir Mac book kullanıcısıyım ve Half-Life, The Walking Dead gibi oyunları oynamak için parallels uygulaması ile Windows 11 sanal ekranı oluşturdum sanal sunucuda. Ancak bu sanal Windows 11'de kurduğum Steam VR Test'i sonuçlandıramadım. Üstelik Oculus uygulamasını yüklerken de yeni nesil M1 çipli güçlü bir ekran kartlı ve işlemcili bilgisayara sahip olmama rağmen cihazınızda SSE CPU algılanamadı tarzında bir mesajla karşılaşıp yüklemeyi gerçekleştiremedim. Acaba sadece şarj kablosu ile bilgisayara baglamam yeterli olmuyor mu? Bahsettiğiniz link isimli kabloyu mu mutlaka almam lazım? Yahut bu uyarı başka bir sebeple mi çıkıyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Günlerdir hiçbir forumda çözüm bulamıyorum çünkü YouTuber'ların videolarında da Macbook'da oyun oynayabilme videoları mevcut ancak söyledikleri uygulamaları çalıştırırken bu tarz sorunlarla karşılaşmamışlar hiç bu nedenle çözüme ulaşamıyorum

Son düzenleme:
@ZaiL Yapısından dolayı M1 Mac'inizde oynayabileceğinizden şüpheciyim. M1 SOC'si SSE talimat setini desteklemiyorsa o aldığınız hata normal. Mac desteği olan Virtual Desktop uygulaması ile bağlanıp oynamayı deneyebilirsiniz. En azından SteamVR kurup çalıştırabiliyor olmanız da gerekiyor.

Kablo konusuna gelecek olursak. Yanında gelen kablo ile yapılabiliyor ama Quest 2'nin şarj kablosu USB-2.0 olduğu için kalite oldukça düşüyor ve kablo kısa. 79$'lık kabloyu almanıza gerek yok. Uzun, kaliteli bir USB-3.x kablosu almanız yeterli.

AirLink -neredeyse- tamamen yerel ağ hızı ile ilgili. Meta, bilgisayarın kablo ile bağlı olmasını ve cihazın 5Ghz ağa bağlı olmasını tavsiye ediyor. Ben de pek çok kombin denedim ama sadece bu şekilde tam verim alabildim. (Quest 2)
Onun dışında kablo ile ilgili sorulmuş: Herhangi bir Type-C kablo iş görür. Ancak Type-C kısmı L şeklinde dirsekli olanlarla almanızı tavsiye ederim. Aksi hâlde sıkıntılı.
Powerbank önerilmiş ama o ağırlık kafada uzun süre zor. Quest 2 için özel üretilmiş hafif ve düşük kapasiteli hap powerbankler var Aliexpress'te. Onlara bakabilirsiniz. Kaldı ki uzun süre kullanım gerektiren uygulamaları genelde oturarak kullanacaksınız. O yüzden koltukta bir powerbank de bağlayabilirsiniz, yanınızda. Ya da şarja takılı kullanabilirsiniz.
Ekran ayarları konusu geçmiş... Ayar yapmanıza gerek yok, pek imkan da yok. Ama illa kurcalayacağım derseniz Sidequest incelemenizde fayda var.
Bunun dışında: ortalama bir VR sahnesinde PC ekranındakinden çok çok daha fazla pixel çözümlendiği ve sonuçta mobil donanım olduğu için grafik kaliteleri düşük. Sonuçta VR olayının henüz başındayız. Metaverse ile birlikte çok ilerleyecek. Ama şu an odak noktası sağlam grafik ya da gerçekçi oyunlar vs değil. Ki zaten olması gereken de böyle...

Merhaba.

Trendyoldan 600 liraya bir kablo aldım 3.0. kalın kaliteli duran bir kablo geldi. Başka kablo ile de bu kablo ilede bazı oyunlarda donmalar kare hızı kayıpları falan oluyor. Kablo ile mi alakalıdır başka bir sorun mudur ? Birde yaklaşık 200 mbps download 20 upload internetim var. Wifi den bağlayında da fps kaybı yaşıyorum. Ben youtuba içerik üreticem ama bu şekilde zor duruyor nasıl çözerim bilen varmı dostlar ?

Oculus uygulamasında kablo test işlevi var. Oradan test et. Çıkan hıza göre bir karar verebilirsin.
Download ve upload hızlarından daha önemlisi, sistemin kendi içindeki bağlantı hızı ve kalitesi. Forumda AirLink ve benzeri konuları araştırmanı öneririm.
Bir de, madem içerik üretmek istiyorsun, ekran kartın AMD ise ReLive VR araştırması yapmanı öneririm.

Her şeyi denedim hocam. Glasseson uygulaması var Android için. Yazılarda bir sorun yok. Objelerin kenarları düşük çözünürlükten kaynaklı kırılmalar oluyor. Yani bilgisayar oyunlarındaki anti-aliasing olayı gibi. Uzak mesafedeki dağlar vs yüzey kalitesi çok düşük ve bulanık. 4 arkadaşıma denettirdim. Onlar da aynı sorunun olduğunu söylediler. Sorun cihazda. Kimisi de son güncellemeden sonra olmuş olabilir diyorlar. Sonuçta bu güncelleme herkese geliyor. Sadece bende olması tuhaf. Çözünürlük ayarıni en düşüge aldığımda da bir değişiklik yok. Yazılımsal bir hata olduğunu düşünüyorum. Galiba bu cihazı kullananan başka birininkini deneyip o şekilde emin olabilirim. Ama kimse yok maalesef çevremde bu cihazı kullanan.

Hocam bende Quest 2 kullanıcısıyım bu problemi yaşıyorum. Uçuş Simulator'ü için almıştım ama uçaktaki göstergeleri bile zor okuyorum. Sizin güncel durumunuz nedir? Yani kullanmaya devam ediyor musunuz? Ayrıca ben USB2.0 ile bağlanıyorum acaba kalite o yüzden mi düştü merak ediyorum. Acaba anakartı değiştirsem USB3.2 olan bir anakartlar alsam sorunum düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende Quest 2 kullanıcısıyım bu problemi yaşıyorum. Uçuş Simulator'ü için almıştım ama uçaktaki göstergeleri bile zor okuyorum. Sizin güncel durumunuz nedir? Yani kullanmaya devam ediyor musunuz? Ayrıca ben USB2.0 ile bağlanıyorum acaba kalite o yüzden mi düştü merak ediyorum. Acaba anakartı değiştirsem USB3.2 olan bir anakartlar alsam sorunum düzelir mi?
Lens konumunuza ve sisteminizin VR performansı için uygunluğuna baktınız mı? Microsoft Flight Simulator'ün VR için optimizasyonu çok başarılı değil. Ortalama bir sisteminiz varsa göstergeleri okuyamamanız normal.

USB3.0, USB.3.2'ye göre 4 kat daha güçsüz. Ancak sisteminiz çözünürlük sağlamaya yetersizse bir değişiklik olmaz, boşu boşuna anakart değiştirmiş olursunuz. Çok para vermeyin ama kullandığınız kablo orijinal değilse, farklı bir markaya da yönelebilirsiniz. 30-40₺'ya aldığım bir kabloyu bir dönem kullandım, sonradan orijinale geçince uzaklardaki o blurumsu şey yoktu sanırım. Bana da öyle gelmiş olabilir. Demek istediğim yorumlarına bakarak başka bir kabloya yönelebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı