OCZ ARC 100 veya Kingston HyperX 3K

• Konuyu başlatan 29233
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 1.936

29233

Kilopat
Selam arkadaşlar;
Bu konuda hakkında çok ama çok fazl akonu açıldı biliyorum ancak insan kendi sorusunun cevabını alamayınca pek tatmin olmuyor açıkcası.
Nedense bir Solite State Disk (SSD) almaya karar verdim ancak piyasa o kadar çok SSD modeli var ki insan hangisini alacağına karar veremiyor, yani bir usb satın alırken okuma yazma hızlarına bakmak'da fayda vardır.

SSD ler'de de bu yazma okuma hızlarını gördüm her modelin farklı okuma yazma hızları var ancak daha detaylı araştırdığımda bunun pek önemli olmadıgını söyleyenlere rastladım.. O yazılardan sonra konu açmaya karar verdim. Peki o zaman önemli olan ne ? Sizlere almayı düşündüğüm SSD markalarını atacağım yardımcı olursanız çok sevinirim. Sizlerin de önerilerini almak isterim tabiki. (Bütçe 300-320) (240GB)

OCZ 240GB ARC 100 Serisi Sata 3.0 SSD (480MB Okuma / 430MB Yazma) - Vatan Bilgisayar

Kingston 240Gb Hyperx 3K Serisi Sata 3.0 Cache Ssd (Okuma 555Mb / Yazma 510Mb) - Vatan Bilgisayar (bütçeyi biraz zorluyor :)

Bunların haricinde arkadaş ssd aldıktan sonra başka almam gereken neler var ? O konuda da yardımcı olursanız çok çok sevirinirim. Teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ssd'de önemli olan veriye erişim süresidir ne kadar düşükse o kadar iyi oluyor. İngilizcesi "Access time"'dir.
5XgU3dX.png

Ultra II veya ARC 100 alabilirsin. Kingston'ın performansına bakmadım.
Ssd'de önemli olan veriye erişim süresidir ne kadar düşükse o kadar iyi oluyor. İngilizcesi "Access time"'dir.
5XgU3dX.png
Zaten tüm SSD'lerde düşük bu süre. Asıl önem taşıyan değer IOPS'tur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı