Ocz Fata1ty 550W PSU sisteme HD 7950 takılır mı?

NirvanA1

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Okula giden kurbanlık koyunlardan(LİSE)
Ocz Fata1ty 550W 80 Plus sertifikalı PSU ile:

1-) Aşşağıdaki sisteme en iyi hangi ekran kartını takabilirim?

2-)Bu PSU'nun sınırlarını zorlayacak sistem nasıl olabilir?(3x HDD, 2X SSD 6870 Crossfire gibi örnekler)

3-)Asus 7970/7950 DirectUII Top. çalısır mı?

Sistemin neleri eksik çok iyi biliyorum. Sadece sorularıma cevap verin.

Teorik hesaba göre konuşacak olursak istediğiniz her kartı takabilirsiniz 550w güç verebilen bir PSU ile. Zira piyasadaki en sağlam ekran kartları 250-300w güç çekiyor en fazla. E 5,25'i yukarıdan aşağı doldurmayacaksanız, overclock meraklısı değilseniz üst seviye bir kartı da kullanabilirsiniz elbette. Ama iş pratiğe gelince ayrıntıya inmek durumunda kalıyoruz. İlk ayrıntı bu PSU'nun verimliliği ile ilgili. 80+ plus ama bronze, silver, gold ya da platinum değil. Haliyle verimlilik biraz düşük olacak ve çekilen gücün bir kısmı ısı olarak havaya gidecek. Bir diğer ayrıntı; genel değer aslında o kadar önemli değil. Baba donanım elemanlarını besleyen kanal 12v kanalıdır ve bahsi geçen PSU 12v kanalından 450w güç verebiliyor. Ayrıca 12v tek kanal değil, çift kanal üzerinden vs. vs. işte. Daha fazla ayrıntıya girmeden söyleyebilirim ki; daha bir orta seviye, proletarya dostu kart gayet yakışıklı duracaktır bu PSU ile beraber. :)

Off. Neden 550W aldımki ben :D. Keşke 750 W alip birdaha PSU derdine düşmeseydim.

Öyle düşünme. Teknoloji geliştikçe işlemci teknolojisi gelişiyor. NM'ler düşüyor, ve daha az güç tüketip daha fazla performans veriyorlar. Belki HD 7950 takamayabilirsin ama yeni nesil çıkınca HD 8950 takabilme ihtimalin var.

Öyle düşünme. Teknoloji geliştikçe işlemci teknolojisi gelişiyor. NM'ler düşüyor, ve daha az güç tüketip daha fazla performans veriyorlar. Belki HD 7950 takamayabilirsin ama yeni nesil çıkınca HD 8950 takabilme ihtimalin var.
O düşünceyi düşündüm ben. 8950 veya Nvidia 700 serisi çıkınca 89** serisi en az 1500 TL, Nvidia 760>serisi ninde altını almam. Yani 1500 TL gidecek o zamanda :D. Şimdi Asus DCU2 Top 7950 700 TL Vatan'da ama Asus CG 8580'de 4000 TL'ye düşmüş onuda düşünmüyor değilim :D

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı